Jongeren ontdekken urban sports in Almelo tijdens de Nationale Sportweek

ALMELO – Tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september worden jongeren in Almelo warm gemaakt voor urban sports. Sportbedrijf Almelo organiseert op 24 september het Urban Sportevent Almelo, waarbij jongeren door clinics, demo`s en een straattoernooi kennis kunnen maken met de verschillende urban sports. Urban Sports worden steeds populairder en professioneler, dus hoog tijd dat Almelo er ook kennis mee maakt!

De meeste mensen kennen Urban Sports wel als de coole activiteiten die door jongeren in steden worden beoefend op pleintjes en skateparken. Naast sport zijn ook muziek en kunst belangrijk in deze scène!

Tijdens de Nationale Sportweek van 2023 wil Sportbedrijf Almelo zich extra richten op jongeren. “We zien dat de sportdeelname vanaf 12 jaar drastisch omlaag gaat. Het traditionele sportaanbod sluit blijkbaar niet meer goed aan op de wensen en behoeften van de jongeren. Daarom willen we jongeren uit Almelo kennis laten maken met urban sports; dat is het doel tijdens de nationale sportweek van 15 tot en met 24 september, met als grote afsluiter op 24 september het Urban Sportevent Almelo op het marktplein”, aldus Luc Nijhuis, buurtsportcoach van Sportbedrijf Almelo.

Voorprogramma
“Gedurende de week is er een heel programma om jongeren warm te maken voor het Urban Sportevent Almelo. Tijdens de Nationale Sportweek gaan we verschillende middelbare scholen langs om tijdens de gymlessen en pauzes jongeren kennis te laten maken met straat- voetbal en basketbal, en skateboarden. In de avonden organiseren we, in samenwerking met verenigingen en jongerenwerkers van Avedan, clinics op verschillende playgrounds in Almelo”, aldus Nijhuis.

Het Urban Sportevent Almelo is op 24 september van 12:00 tot 18:00 uur en richt zich in het bijzonder op jongeren van 13 tot 21 jaar. “Jongeren kunnen deelnemen aan verschillende clinics, zoals BMX-en, skateboarden, free-running, breakdance en freestyle voetbal. Ook zijn er verschillende demonstraties te bekijken, draait er een DJ en hebben we E-Sports verbonden aan het event. Daarnaast organiseren we in samenwerking met jongeren een 3×3 basketball- en straatvoetbaltoernooi. Jongeren kunnen zich met een team inschrijven voor één van de categorieën. We hebben een grote samenwerking opgezet en iedereen is enthousiast! Het wordt echt een hele gave dag met voor ieder wat wils”, zo sluit Nijhuis af.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer