Judoka Carmen Dijkstra zilver op de European Open in Sarajevo

Carmen Dijkstra van judovereniging THAG ging goed van start en won al haar partijen tot aan de finale. In de finale was goud heel dichtbij, maar de zeer ervaren Larisa Ceric (32 jaar) uit Bosnië was net iets slimmer in de finale. Carmen begon goed en had een paar kansen, maar kreeg als eerste een Shido (straf) tegen. Dat voordeel speelde Ceric daarna goed uit. Ze hielden elkaar namelijk volledig in evenwicht, maar nadat ze beide nog een Shido kregen, moest Carmen wel wat meer risico nemen om een derde Shido te voorkomen. Hierdoor liep ze vlak voor tijd tegen een Wasari aan, en kon ik goud eigenlijk wel vergeten.

Carmen gaat zich nu voorbereiden op de World Combat Games die op 23 oktober in Saudi-Arabië worden gehouden. Dit is een teamtoernooi waar de Judobond Nederland haar voor geselecteerd heeft.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer