Nieuw dartseizoen in DVGT afgetrapt

Maandag 11 september werd er in 5 cafés in de gemeentes Tubbergen en Dinkelland afgetrapt voor het nieuwe seizoen in de Dartvereniging Gemeente Tubbergen (DVGT). 11 teams, afkomstig uit Albergen, Geesteren, Ootmarsum, Reutum, Tilligte, Tubbergen en Weerselo, zullen ook dit jaar weer gaan strijden voor het felbegeerde dartkampioenschap in de regio.

Huidig titelhouder Dartclub Groot’n mocht meteen aan de bak in de “Derby der Groot’n” tegen Dartclub Groot’n 2, dat begint aan zijn 2e seizoen in de DVGT. Mede dankzij een 180’er van Yannick Moorman werd Dartclub Groot’n 2 op gepaste afstand gehouden, 2-7.

Ook Morshuis, de andere finalist van vorig jaar, kreeg een lastige uitwedstrijd voorgeschoteld. In Ootmarsum, tegen thuisteam De Mors, ging het lang gelijk op. Ondersteund door 180’ers van Jordy Vrielink (De Mors) en Rob Kuipers (Morshuis) en verschillende 100+ finishes (o.a. een 148 finish van Bas Wassink) stond er na de koppels een 4-4 gelijke stand op papier. Uiteindelijk was het Morshuis dat na de teamronde (4vs4) de winst meenam naar Albergen.

De koppositie werd deze eerste speelronde gepakt door de halve finalist van vorig jaar, MarCant Darts 2 uit Tubbergen. Zij wonnen overtuigend met 8-1 van Koapman uit Tilligte. Op dezelfde locatie won MarCant Darts 1 met 6-3 van Bays 1 uit Reutum. De laatste wedstrijd in deze speelronde werd afgewerkt in Geesteren, waar Royaldarts 4 met 7-2 won van het 3e team van MarCant Darts. De Kroeg uit Tubbergen was deze speelronde vrij en komt deze week voor het eerst in actie.

De uitslagen en statistieken van speelronde 1 op een rijtje:

Dartclub Groot’n 2 2-7 Dartclub Groot’n

1x 180 Yannick Moorman

De Mors Ootmarsum 4-5 Morshuis

1x 180 Jordy Vrielink, 1x 180 Rob Kuipers, 148-finish Bas Wassink, 109-finish Wouter van den Berg, 107-finish Bjorn Vrielink

MarCant Darts 1 6-3 Bays 1

MarCant Darts 2 8-1 Koapman

Royaldarts 4 7-2 MarCant Darts 3

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer