Organisaties slaan de handen in elkaar en organiseren wandelchallenges voor mensen met licht verstandelijke beperking

Gezondheid is van en voor iedereen, ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Bewegen helpt om gezond te worden en blijven. Daarom organiseren Aveleijn, Ambiq, de Twentse Zorgcentra, VSO de Brug, J.P. van den Bent, Leger des Heils, Sportbedrijf Almelo, ROC van Twente, Sportaal, Wijkracht en Twentse Koers wandelchallenges om duurzaam bewegen te stimuleren.
In de gemeente Tubbergen is er met Aveleijn een wandelchallenge gestart. Al meer dan 10 weken gaat een grote groep van meer dan 20 wandelaars met 6 vaste vrijwilligers elke donderdagavond om 19u op pad. Er wordt verzameld bij de kerk en elke week kiest een andere wandelaar een route. De gemeente Tubbergen heeft veiligheidshesjes beschikbaar gesteld, dus de groep is goed zichtbaar.
Elke keer dat er gewandeld wordt, krijgen de wandelaars een stempel en bij 5 stempels is er een kleinigheidje te verdienen.
Omdat de gemeente Tubbergen heel trots is op de wandelgroep, hebben zij afgelopen donderdag de wandelaars in het zonnetje gezet. Wethouder Hilde Berning liep mee en deelde vooraf een goodiebag uit aan iedereen. Na de wandeling stond er koffie en thee klaar en mochten de wandelaars in de raadszaal plaats nemen. Hilde heeft hierbij aangegeven waar zij altijd zit tijdens de raadsvergaderingen en waar de burgemeester altijd zit. Dit was al een beleving op zich. Daarna vertelde Hilde dat de club in Tubbergen de grootste wandelgroep van de Twentse Koers is, iets om enorm trots op te zijn! Aan het einde van de leuke avond was er voor iedere wandelaar een medaille en een groot applaus! Iedereen ging erg trots naar huis!
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer