Recordaantal inschrijvingen Eurol Hellendoorn Rally

Een recordaantal equipes heeft zich ingeschreven voor de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die op 15 en 16 september plaatsvindt. De organisatie van deze ronde van de verschillende Nederlandse rallykampioenschappen is uiteraard verheugd met de enorme belangstelling, maar moet nog wel enkele plooien straktrekken om al deze equipes ook daadwerkelijk te kunnen laten deelnemen.

Nog nooit eerder stonden er 19 equipes met een Rally2 auto aan de start in een Nederlandse rally. De Rally2 bolides zijn de snelste auto’s die in ons land mogen deelnemen aan rally’s. Alleen in het wereldrallykampioenschap (WRC) is er een klasse met nog snellere auto’s. Veler ogen zullen gericht zijn op Jos Verstappen, die met een Skoda Fabia Rally2 van Wevers Sport aan de start verschijnt. Vorig jaar werd Verstappen knap vierde in zijn eerste rally ooit in Nederland. Met meer ervaring kan Verstappen hoge ogen gooien denken de insiders, zeker na zijn recente indrukwekkende tweede plaats in de Omloop van Vlaanderen. Een andere favoriet voor een podiumplek is Bernhard ten Brinke, eveneens rijdend in een Skoda van het team uit Markelo. Ten Brinke is vooral bekend dankzij zijn successen in de Dakar Rally, maar won ‘Hellendoorn’ al eens in 2010. Ook Ten Brinke presteerde onlangs goed, met een vierde plaats in Vlaanderen. De lijst met overige favorieten is lang: kampioenschapsleider Kevin van Deijne en Martin van Iersel (beiden Hyundai), oud-winnaar Mark van Eldik en Roald Leemans (beiden VW), de Duitse Skoda-rijders Dennis Rostek en Fred Teschner, de Duitser Bjorn Satorius en de streekrijders Gerard Tijink, Rik Karsten en Alwin de Boer (allen Ford), Ingo ten Vregelaar, Edwin Schilt, Henk Vossen en Roger Hodenius (ook allen Skoda) en Richard Pex (Citroën) zullen allen in ‘Hellendoorn’ willen schitteren.

Ook in de Rsally3 klasse mag vuurwerk worden verwacht, onder meer van de drie broers Ceriel, Hendri en Jeroen Klein Kromhof uit Daarlerveen, die met een Renault Clio aan de start zullen staan en concurrentie krijgen van Eurol-rijder Mitchel van den Brink en Ben van de Laar (beiden ook Renault Clio) en Ford-rijders Paul Souman en Joep Luth.

Bij Historics komt een heel bijzondere Lancia Rally 037 aan de start, met een Mexicaanse rallyrijder achter het stuur. Maar er komt meer Italiaans vuurwerk, zoals de Lancia Delta Integrale van Marco Geeratz en de Ferrari 308 GTB van Maurik van den Heuvel. Regio-rijders Wouter Koenderink (BMW 3.0 CSL), Bas van Kamperdijk (Porsche 911 SC RS), Henk-Peter Meilink (Audi quattro) en Jan Nolles (Opel Ascona 400) zullen ook zeker kleur geven aan de strijd in de Historic Rally.

De startnummers zullen zaterdag 9 september worden toegekend.

De volledige lijst van inschrijvingen en veel informatie over de rally is te vinden op de volledig geactualiseerde website van de organisatie: www.eurolhellendoornrally.com.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer