Bon Boys blijft steken op gelijkspel

Bij Bon Boys wisten ze zondag even niet zo goed wat ze aan moesten met het gelijke spel bij Dalen (1-1). Wel 90 minuten gedomineerd, maar niet goed genoeg om de winst te pakken, daar kwam het op neer.

Voor het eerste elftal is de competitie dit seizoen één grote ontdekkingsreis. Bijna elke week wacht het onbekende, zoals dat afgelopen zondag ook het geval was in het Drentse Dalen. Op basis van het voorbije seizoen, de verhalen van insiders en de flitsende start (twee zeges op rij) wordt de ploeg van de kleurrijke oud FC Groningen-spits Martin Drent ingeschaald aan de bovenkant van de ranglijst. Een vroege topper op de tweede speeldag? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Feit is dat Bon Boys kwalitatief de betere ploeg was, maar het elftal haalde veel te weinig rendement uit het voortdurende balbezit. Voor rust kreeg doelman Wouter Lankheet geen schot op doel, na rust stond de verdediging ook prima, maar één moment van onachtzaamheid in de opbouw leidde er toe dat Bon Boys zowaar ook nog in de achtervolging moest, terwijl het in de minuten daarvoor wachten was op de Veldmaatse treffer.

Die achterstand werd al snel gerepareerd door Koen Somhorst, maar in het restant was Bon Boys niet bij machte om de Dalense muur te slechten. De thuisploeg trok zich terug op de eigen helft, en loerde via de kopsterke spits op de omschakeling. Bon Boys brak regelmatig via de zijkanten door, maar de eindpass ontbeerde zondag elke nauwkeurigheid. Gezien de dominantie had de ploeg in de beginfase al het verschil moeten maken. Met het verstrijken van de tijd, nam de onverzettelijkheid bij Dalen alleen maar toe. Zo bleef het bij een omsingeling zonder al te veel vuurkracht, al raakte Stefan Overbeeke nog wel de paal.

Het fysieke en energieke Dalen ging voor een punt en kreeg dat ook. Bij Bon Boys stapten ze met gemengde gevoelens in de bus. Vorig seizoen gingen dit soort wedstrijden nog wel eens ongelukkig verloren en nu werd er in elk geval een punt gepakt. Maar tegelijkertijd was er ook het besef dat er meer uit dit duel gehaald had moeten worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer