DOS’37 een maatje te groot voor SV Dalfsen

VRIEZENVEEN – Op een mooie zonnige herfstmiddag moesten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het opnemen tegen SV Dalfsen. De Vriezenveners hadden haar eerste wedstrijd verloren van FC Winterswijk en moesten twee weken later het opnemen tegen SV Dalfsen. Deze wedstrijd werd afgelopen zaterdag gewonnen met 3-0 door doelpunten van Ronald Te Morsche (2x) en Sander Thomas.

DOS’37 speelde haar eerste thuiswedstrijd tegen SV Dalfsen. Na twee weken zonder competitiewedstrijd op het programma mochten de mannen dan eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. Op een mooie zonnige herfstmiddag begonnen de geel-zwarten goed aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was dan ook voor DOS’37. Een schot van Senna Silva van der Veen gaat maar net voor het doel langs. DOS’37 bleef goed spelen de eerste 15 minuten van de wedstrijd en mochten dan ook het spel maken van SV Dalfsen. Dit leverde in 17e minuut weer een kans op. Dit keer voor Ronald te Morsche. Zijn kopbal werd door de keeper van SV Dalfsen uit het doel weggewerkt. SV Dalfsen kwam niet echt in de wedstrijd voor en had het moeilijk tegen het goed spelende DOS’37. In de 23e minuut werd het dan ook 1-0 voor de thuisploeg. Een mooi opgezette aanval over de rechterkant. Glenn Jansen werd diep gestuurd en zijn voorzet belandde op het hoofd van Ronald te Morsche. Hij kopte de bal met een snoekduik in de touwen, 1-0. Een mooie voorsprong voor DOS’37.

DOS’37 ging door met haar spelletje en SV Dalfsen had het moeilijk het eerste half uur. In de 31e minuut werd het 2-0 voor DOS’37. De doelpuntenmaker was Sander Thomas. Hij schoot van ongeveer twintig meter de bal via de handen van de Dalfser keeper in het doel. De Vriezenveners waren nog niet uitgejuicht of het derde doelpunt lag ook al in het netje. Wederom een doelpunt van de spits en captain van DOS’37, Ronald te Morsche, 3-0. Melvin Kemp stuurde Senna Silva van der Veen diep en zijn voorzet werd in eerste instantie gemist door Koen Nijkamp, maar Ronald te Morsche gleed alsnog de bal in het doel. Een mooie voorsprong voor de thuisploeg. DOS’37 bleef goed voetballen en net voor rust werd het bijna 4-0 door Koen Nijkamp. Hij kwam vrij voor de keeper, maar hij schoot de bal hard naast het doel en zo gingen de Vriezenveners rusten met een 3-0 voorsprong.

SV Dalfsen begon beter aan de tweede helft en Patrick Nitert moest tot twee keer toe een redding maken. DOS’37 speelde de tweede helft een beetje op de rem en deed het (te) rustig aan. Er werd dan ook twee keer toe gewisseld bij DOS’37. De moegestreden spelers Sander Thomas en Glenn Jansen werden vervangen door Twan Schoonewille en Mario Francismouth. Er was in de tweede helft veel balbezit voor SV Dalfsen en zij zochten geregeld het doel op van DOS’37. DOS’37 leek zich al te richten op volgende week met de derby tegen SVZW uit Wierden, want echte kansen kwamen er niet meer voor DOS’37. Het enige gevaar in de wedstrijd kwam nog via SV Dalfsen en was in de 85e minuut een schot waarbij de bal belandde op de buitenkant van de paal. Verder hield Patrick Nitert met een paar goede reddingen zijn doel schoon. DOS’37 speelde een hele goede eerste helft, waarin er goed gecombineerd werd en op de juiste momenten de dieptes werden gezocht. De tweede helft was behoorlijk matig, maar thuis een 3-0 overwinning pakken is genoeg en de drie punten bleven in Vriezenveen. Volgende week staat er een streekderby op het programma, dan komt SVZW op bezoek in Vriezenveen. Een mooie wedstrijd en deze zal starten om 14:30 uur op ons Sportpark Het Midden in Vriezenveen. DOS’37 moet eerst nog een doordeweeks bekeravontuur voetballen en de tegenstander is Zeewolde. DOS’37 zal om 20:00 uur uit moeten voetballen op het Sportpark De Horst in Zeewolde.

 

 

 

Wedstrijdstatistieken

 

Wedstrijd: DOS’37 – SV Dalfsen 3-0 (3-0)

 

Doelpunt: (23’) 1-0 Ronald te Morsche, (31’) 2-0 Sander Thomas, (33’) 3-0 Ronald te Morsche

 

Scheidsrechters: Eddy de Gier uit Biddinghuizen, Henk Sprukkelhorst uit Gelselaar, Ivan Weever uit Zelhem.

 

Gele kaarten: Mark van Pijkeren, Melvin Kemp (DOS’37)

 

Rode kaart: geen

 

Aantal toeschouwers: 225

 

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Job Derksen, Glenn Jansen (71’ Twan Schoonewille), Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche © (83’ Wout Kikkert), Mark van Pijkeren, Martijn Olde Olthof (84’ Senna Niezink), Koen Nijkamp, Sander Thomas (71’ Mario Francismouth), Shakki Mohamed

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer