Dramatische zaterdag voor BZSV

BZSV heeft zaterdag in meerdere opzichten een pijnlijke middag beleefd. Op bezoek bij Aramea gingen een aantal spelers zwaar door de ondergrens en ging het kansloos met 5-0 onderuit. Ook verloor het 4 spelers met een blessure.

BZSV, dat op zoek ging naar de eerste 3 punten begon met de zelfde formatie als vorige week. Alleen de weer herstelde Tom Markvoort verving tweede doelman Dennis Hersevoort. BZSV leek nog aardig te beginnen door meteen een goede aanval te creëren aan de rechterkant, maar daarna werd het een eenrichtingsverkeer. BZSV had vooral moeite met het dynamische middenveld van Aramea dat na 10 minuten een strafschop kreeg. Jason Kimmels tikte een aanvaller van Aramea licht aan, waarna de scheidsrechter terecht een penalty gaf.

De penalty werd zwak ingeschoten, waarna keeper Markvoort de goede hoek koos, en de bal kon tegenhouden. 5 minuten later moest aanvoerder Jason Kimmels het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware enkelblessure, hij werd vervangen door Emiel Konink. In de 20e minuut werd het alsnog 1-0 voor de thuisploeg, een pass dwars door de defensie zette Mathias Abona vrij voor de keeper en wist wel raad met deze kans. Aramea kreeg daarna kansen op meer, maar vaak was het Tom Markvoort die de thuisploeg van scoren afhield.

Ook hij kon na een halfuur niet voorkomen dat de score alsnog verdubbeld werd, de bal kwam ietwat gelukkig voor de voeten van een aanvaller van Aramea die de bal hoog in het dak van het doel schoot. BZSV stelde daar weinig tegenover, het kreeg 1 goede kans via Bas Siccama, maar zijn schot uit de draai ging rakelings naast. De laatste aanval van de eerste helft zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Opnieuw een pas dwars door de defensie ( met een luchtje buitenspel ) zorgde weer voor een 1 op 1 situatie voor Aramea, en ook ditmaal werd dit cadeautje uitgepakt, waardoor de ruststand werd bepaald op 3-0.

 

BZSV zag kort na rust de ingevallen Emiel Konink alweer uitvallen met een blessure, evenals Luc Scheper. Zij werden vervangen door Nick Gouma en Jelle Hoekstra. Laatst genoemde maakte hiermee zijn debuut voor BZSV. De ploeg uit Borne wilde iets meer druk vooruit zetten en was iets feller in de duels, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na 65 minuten werd de stand 4-0 via een snelle counter.

Aramea bleef dreigend door de gevaarlijke buitenspelers, maar creëerde iets minder kansen dan de eerste helft. Toch werd het 10 minuten voor tijd nog 5-0 na een goede individuele actie aan de rechterflank. Tot overmaat van ramp moest BZSV de laatste 5 minuten noodgedwongen met 10 man verder. BZSV had al vijf keer gewisseld toen het ook Koen Schuttenbeld geblesseerd zag uitvallen. BZSV hield de pot dicht en zo kwam er na 90 zware minuten een eind aan de wedstrijd.

 

Over 2 weken zal BZSV het proberen beter te doen in de belangrijke wedstijd tegen PW. Beide ploegen wachten nog op hun eerste zege. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt om 14:30 afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer