Eerste puntenverlies voor zaalvoetballers Excelsior’31

VENRAY / RIJSSEN – Na drie overwinningen op rij liepen de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond in speelronde vier averij op. Op bezoek bij FC Coronaas in Venray kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Excelsior’31 kwam moeizaam uit de startblokken en had het in de beginfase van de wedstrijd lastig. Na een vroege time-out en wat tactische omzettingen stond het verdedigend beter en nam het initiatief over van de thuisploeg. Gescoord werd er niet in de eerste helft. Dit was te danken aan beide doelmannen. Voor Excelsior’31 stond de paal ook éénmaal in de weg.

Na de thee bekroop bij Excelsior’31 het gevoel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Niet dat het veel beter was dan de tegenstander, maar het kon vertrouwen putten uit de negen punten uit de drie eerdere gespeelde wedstrijden. Maar zaalvoetbal kan dodelijk zijn. In een kort tijdsbestek gaf het op een slordige wijze twee doelpunten weg en keek Excelsior’31 pardoes tegen een 2-0 achterstand aan.

Voor Excelsior’31 sein om veerkracht te tonen. Dit lukte deels. Eerst was het Nick Averesch die met een mooie inspeelpass Rik Voortman bediende. Voortman liet de keeper kansloos en zorgde voor de aansluitingstreffer, 2-1. Even later was de thuisploeg dicht bij de 3-1, maar doelman Tim Paalman redde bekwaam. Excelsior’31 verdiende vervolgens wel de gelijkmaker en had een overwicht. Paal en lat zaten een tweede treffer in de weg.

Vijf minuten voor tijd was het wel voor de tweede keer raak. Sander Jansen zorgde met een schot via de onderkant van de lat voor de 2-2. Een houdini-act van Excelsior’31 bleef in de absolute slotfase uit, waardoor het genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.

Met tien punten uit vier duels kan Excelsior’31 spreken van een prima start van de competitie in de landelijke eerste divisie. Aankomende vrijdag wacht voor Excelsior’31 een uitduel in de tweede voorronde van de landelijke beker. Het speelt dan om 21.30 uur tegen Futsal Emmeloord.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer