Voorbeschouwing: Vallen en opstaan voor zwalkend TVC ’28

‘Je kunt pas opstaan als je bent gevallen,’ sprak ooit een Amsterdamse voetbalfilosoof. Die nuchtere wijsheid was volledig van toepassing op de hoofdmacht van TVC ’28 in het duel met Scherpenzeel. Na de struikelpartij tegen Rohda Raalte stonden de vazallen van coach Berthil ter Avest weer fier overeind.

‘Dit keer wisten we de ruimtes klein te houden,’ lichtte de oefenmeester zijn concept toe. Die spelstijl wierp inderdaad vruchten af. Sam Holsink en Niek Staarink ontpopten zich als goudhaantjes. Hun doelpunten brachten uiteindelijk een verdiend 2-2 gelijkspel op het bord. Ook al dacht Scherpenzeels trainer Koen Janssen daar anders over. ‘Wij waren beter maar zij scoorden op de juiste momenten.’ En laat het nu in het voetbal juist daarom gaan: scoren!

Houtje-touwtje

Maar het kan verkeren, ook in de voetballerij. Enkele dagen later, in de bekerwedstrijd tegen WVV ’34, was van het succesvolle ter Avest-concept weinig terug te zien. Het opperhoofd had besloten om iedereen in de selectie – zieken en zwakken uitgezonderd – een podium te bieden. Om alle kikkers in de kruiwagen te houden valt voor een dergelijke aanpak iets te zeggen, maar zo’n loyaliteitsactie heeft een keerzijde. De vaste, ingeslepen speelwijze maakte plaats voor ‘houtje-touwtje’ voetbal. Ook al deed iedereen zijn best, de homogeniteit was ver te zoeken. Het succesvolle afstandsschot van Koen Leemhuis was zo ongeveer het enige hoogtepunt in de rommelige wedstrijd. En die pegel was nog houdbaar ook. Geheel in lijn met het los-zand-optreden werd de beslissende penaltyserie ook verkwanseld waardoor de deur van het bekertoernooi nu al in het slot ligt. Tja, vallen, opstaan, vallen. Het overkomt iedereen wel eens. Gauw vergeten die zwalkende performance en op naar komende zaterdag.

 

Sport Door Vriendschap Barneveld

Dan gaat de competitie verder en komt SDV Barneveld op bezoek. Een volslagen onbekende tegenstander die de laatste competitiewedstrijd nipt verloor van VVOG. Dat tumultueuze duel werd gekenmerkt door wonderlijke arbitrale beslissingen met het nodige geel voor de thuisploeg. De Barnevelders begrepen de wereld niet meer, hieven de armen in wanhoop ten hemel, maar de leidsman bleef onverbiddelijk. Heeft de ploeg de vertwijfeling inmiddels afgeschud? En anderzijds: kan TVC ’28 zich na het bekerdebacle weer oprichten? Wie het wil weten is zaterdag welkom op Sportpark de Grote Moat in Tubbergen. Hopelijk heeft opperhaan ter Avest de pikorde dan weer hersteld. De wedstrijd begint om 18 uur.

 

Excelsior ‘31

Een week later wacht de Tubbergenaren een tweekamp waar velen reikhalzend naar uitzien. Dan heeft het ambitieuze Excelsior ’31 in Rijssen de messen geslepen. Niet alleen de wedstrijdpunten staan op het spel. Het affiche wordt ook ingekleurd door de strijd tussen de bloedbroeders Niels en Koen Leemhuis. Aan rivaliteit dus geen gebrek. Daarover volgende week meer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer