De Tukkers klimt op de ranglijst na 3-0 overwinning op SC Erica

ALBERGEN – Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd. Het Drentse SC Erica werd met 3-0 verslagen. De aangestelde scheidsrechter van vandaag was ziek en dus was het nog even spannend of de wedstrijd doorgang kon vinden. Gelukkig was scheidsrechter F. te Nijenhuis beschikbaar, waarvoor dank.

De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of de zwart-witten namen al bijna de leiding. Sven Masselink gaf de bal vanaf rechts laag voor richting Guus Demmer. Een speler van Erica wist de voorzet nog te toucheren waardoor Demmer de bal tegen de punt van zijn schoen kreeg. Zijn inzet stuiterde daardoor net naast het doel. De Tukkers had een licht overwicht en de volgende mogelijkheid was ook voor de Albergenaren. In minuut 14 probeerde Guus Demmer het met een diagonaal schot. De bal ging een metertje naast het doel.

Zo’n vijf minuten later klopte Erica voor het eerst op de deur. Een voorzet vanaf rechts viel bij de tweede paal. Ricardo Bruins wist de lastige bal niet te controleren en zodoende ging de kans verloren.

Na 24 minuten spelen kwam De Tukkers aan de andere kant op voorsprong. Sven Masselink veroverde de bal op de helft van Erica. De gasten dachten aan een overtreding, maar het spel ging verder. Jelle Lansink werd in de diepte aangespeeld en zette vervolgens laag voor. Joep Egberink was het strafschopgebied ingelopen en schoot hard de 1-0 binnen.

Het eerste schot op doel van de gasten was na ongeveer half uur spelen. De middenvelder van Erica kwam door in de as van het veld en schoot vanaf een meter of 20 op het doel. Doelman Rens Davina redde knap en wist zijn inzet tot hoekschop te verwerken.

Zeven minuten voor de rust kreeg De Tukkers de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een prachtige aanval werd Jelle Lansink gevloerd door de doelman en wees de leidsman naar de stip. Joep Egberink schoot vanaf 11 meter raak: 2-0. De Albergenaren kwamen niet goed uit de kleedkamer en zag dat Erica een tweetal mogelijkheden kreeg. Binnen één minuut moest Rens Davina al handelend optreden. Hij redde op een hard schot van de middenvelder van SC Erica. Ongeveer 10 minuten later namen de gasten weer het doel van de zwart-witten onder vuur. Doelman Rens Davina wist ook dit schot te redden.

Het vervolg van de tweede helft was erg rommelig al gaf De Tukkers daarna bijna geen kansen meer weg. Guus Demmer wist na 70 minuten spelen bijna de wedstrijd op slot te gooien. Zijn geplaatste bal vanaf de rand van het strafschopgebied ging echter net over. De ruimtes werden groter naarmate het einde van de wedstrijd naderde groter en daar profiteerde De Tukkers even later optimaal van. Guus Demmer stuurde Tim Haarhuis de diepte in die vervolgens met zijn linker been de bal achter de uitkomende doelman schoot: 3-0.

Door de overwinning klimt De Tukkers naar een derde plek op de ranglijst. Aanstaande zondag spelen de zwart-witten om 14:00 uur de uitwedstrijd in Rossum tegen nummer vier RSC. Doordeweeks speelt De Tukkers op woensdagavond nog voor de districtsbeker tegen eersteklasser Sparta Enschede. Op sportpark Schreurserve in Enschede wordt om 19:30 uur afgetrapt.

Wedstrijdprogramma

Woensdag 22 november

19:30 Sparta E. 1 – De Tukkers 1 (beker)

Zondag 26 november

14:00 RSC 1 – De Tukkers 1

10:45 MVV’29 4 – De Tukkers 2

09:30 RSC 7 – De Tukkers 3

11:00 De Tukkers 4 – SDC’12 7

10:00 Fleringen 4 – De Tukkers 5

09:30 RSC 45+1 – De Tukkers 45+1

13:00 De Tukkers VR1 – VV FSG VR1

11:00 De Tukkers VR2 – FC Dinxperlo VR1

11:00 De Tukkers VR3 – Stevo VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer