De Tukkers wint knap de zware uitwedstrijd bij Dalen: 0-1

DALEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen VV Dalen. De Tukkers won de zwaarbevochten wedstrijd op de grasmat in Dalen door een fantastisch doelpunt van Joep Egberink met 0-1.

De thuisploeg zette in de beginfase hoog druk en dat leverde na 6 minuten spelen een goede mogelijkheid op. Na een foutieve pass in de defensie van De Tukkers kwam Dalen in balbezit. De aanvaller van de thuisploeg werd aan de rechterkant vrijgespeeld en schoot op doel. Doelman Rens Davina van De Tukkers redde met zijn voeten op zijn inzet.

Na ongeveer een kwartier spelen lukte het de Albergenaren om meer op de helft van Dalen te komen en deelden ze een paar speldenprikjes uit met schoten van Kjell Huisman en Tim Haarhuis. In minuut 36 kreeg De Tukkers de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Marco Stege stoomde op van achteruit en haalde knap de achterlijn. Hij legde de bal goed terug op Guus Demmer die zijn inzet van dichtbij gered zag worden door de doelman van Dalen.

In het slot van het eerste bedrijf moest Rens Davina aan de andere kant nog een keer handelend optreden. Jelle Nikkels werd aan de rechterkant bereikt en vanuit een moeilijke hoek redde de doelman van De Tukkers zijn doelpoging.

Na de thee was De Tukkers sterk aan de bal op de helft van de thuisploeg en kwam er een paar keer goed door. In minuut 53 leverde dat ook de openingstreffer op. Kjell Huisman legde in het strafschopgebied de bal terug richting Joep Egberink. De middenvelder van De Tukkers schoot met de buitenkant van de wreef de bal fantastisch in de kruising: 0-1.

Dalen probeerde, zoals eigenlijk de gehele wedstrijd, middels hoge ballen gevaarlijk te worden. De Tukkers had het af en toe lastig met de kopsterke spits Tijmen Venhorst. Dit leidde tot een paar scrimmages in het strafschopgebied, maar De Tukkers kwam daar vaak als winnaar uit de strijd. Rens Davina moest rond minuut 75 nog wel een keer in actie komen. Hij redde stijlvol op een schot van afstand van een speler van de thuisploeg.

De zwart-witten kregen aan de andere kant twee levensgrote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst was het Tim Haarhuis die na een goede actie alleen op doel af ging. Hij probeerde de bal breed te leggen op de meegelopen Kjell Huisman, maar deze kwam net achter de aanvaller van De Tukkers.

Niet veel later was het rechtsback Joris Meijerink die in de combinatie werd vrijgespeeld. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Sven Masselink. De invaller van de zwart-witten raakte de bal niet helemaal goed en zag zijn inzet naast het doel gaan.

Dalen bleef daardoor hoop houden op een resultaat en kreeg in de blessuretijd nog een goede mogelijkheid om een punt uit het vuur te slepen. De voorzet vanaf de rechterkant werd door echter over het doel gekopt en zo won De Tukkers het duel met 0-1.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 sinds lange tijd weer eens een thuiswedstrijd. SC Erica komt op bezoek in Albergen. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp is om 14:00 uur en de balsponsoren zijn Fysio Team Langeveld en Tasche Staalbouw.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 18 november

17:00 De Tukkers 3 (zat) – AVC Heracles 2

Zondag 19 november

14:00 De Tukkers 1 – SC Erica 1

09:00 De Tukkers 2 – Fleringen 2

10:45 TVC’28 – De Tukkers 3

11:00 De Tukkers 5 – SV Vasse 4

12:00 SV Someren VR1 – De Tukkers VR1

11:00 De Tukkers VR2 – VDZ VR2

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer