NKC ’51 biedt goede tegenstand, maar verliest eerste zaalwedstrijd

Afgelopen zaterdag stond NKC ‘51 voor de eerste moeilijke opgave van het zaalseizoen, er moest uitgeweken worden naar Wolvega om het daar op te nemen tegen SCO/European Aerosols. NKC ‘51 wist het kampioenschap op het veld binnen te halen en daarmee te promoveren naar de Ereklasse. In de zaal komt NKC ‘51 na het kampioenschap van vorig jaar uit in de Hoofdklasse. In Wolvega stond de wedstrijd onder goede leiding van scheidsrechters dhr. Hut en dhr. Deen.

NKC ‘51 begon goed aan de wedstrijd, SCO werd vooraf hoger ingeschat dan de Nijverdallers maar de spelers van Dave van Zonderen wisten in de beginfase goed weerstand te bieden en bleef SCO volgen tot 5-5. Hierna werd het tempo wat opgeschroefd door de thuisploeg en de goede schutters van SCO wisten de korf van grote afstand gemakkelijk te vinden. NKC ‘51 zette daar weinig tegenover en stond een lange tijd droog. Dit zorgde ervoor dat SCO een riante voorsprong nam en uitbouwde naar 12-5. NKC ‘51 kwam daarna iets beter in haar spel en kon de achterstand wat verkleinen tot 14-8. SCO scoorde nog eenmaal voor rust en ook NKC ‘51 kwam vlak voor het einde van de eerste helft in de dubbele cijfers. Ruststand 15-10.

Ondanks dat SCO het overwicht in de wedstrijd had, gaf NKC ‘51 zich niet gewonnen. Verdedigend werd er door NKC ‘51 van tactiek veranderd en dit zorgde zichtbaar voor onrust bij SCO. Waar SCO in de eerste helft vrijuit speelde, speelde het nu geforceerd en maakte het foute keuzes. NKC ‘51 sloop dichterbij en SCO oogde enigszins van slag. NKC ‘51 bleef veerkracht tonen en via 16-12, 17-14 en 18-16 kwam het uiteindelijk knap langszij bij 18-18. SCO nam weer een voorsprong bij 19-18 waarna NKC ‘51 tweemaal op rij scoorde en sinds de 0-1 opnieuw op voorsprong kwam bij 19-20. Lang konden de Nijverdallers niet genieten van deze voorsprong, SCO maakte gelijk en scoorde nog twee keer op rij waardoor NKC ‘51 tegen een 22-20 achterstand aankeek. Dit leek het verzet gebroken te hebben aan de kant van NKC ‘51. Voor het laatste fluitsignaal wist NKC ‘51 nog één keer te scoren, SCO strooide nog wat extra zout in de wonden door in de laatste minuten nog vier doelpunten te maken. Eindstand 26-21. Toch mag NKC ‘51 ondanks de uitslag terugkijken op een goede openingswedstrijd in de Hoofdklasse, waarin het haar huid duur verkocht.

Komende zaterdag speelt NKC ‘51 de eerste thuiswedstrijd tegen het onbekende SDO/Fiable uit Kamerik. Aanvang 19:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer