Remise VZ&PC bij start in nieuwe Stamper

VZ&PC ontmoette bij de eerste wedstrijd in de nieuwe Stamper een onbekende tegenstander, Brandenburg uit Bilthoven komende uit de eerste klasse was de opponent.
De Bilthovense ploeg met een eredivisie verleden was met al twee nederlagen de te kloppen ploeg voor de Vriezenveners.
Bij de Vriezenveense ploeg ontbraken Smelt (ziek)en Bloemhof (vak) op het appèl.
VZ&PC werd in de eerste periode door de schotkracht van met name cap 4 en 9 al op een forse achterstand gezet, B,Sportel kon daar nog een score tegenover zetten.
In de tweede periode verkleinde Slaghuis 2-4, maar liep Brandenburg verder uit naar 2-7 en liet VZ&PC om via een strafworp de achterstand te beperken liggen.
Veerkracht
De derde periode kon de ploeg uit Bilthoven niet meer de druk geven en kwam de veerkracht van de Vriezenveense ploeg boven, Slaghuis, Sportel2x, en Spit zorgden ervoor dat de Vriezenveners terugkwamen in de wedstrijd 7-8 en kwamen de Bilthovenaren niet meer voorbij doelman Sanderman.
VZ&PC overleefde èèn man minder en was de opluchting groot toen Tom Roelofsen de gelijkmaker binnen schoot 8-8.
In de laatste periode liet VZ&PC een overtal liggen en liep het door een strafworp opnieuw tegen een achterstand op 8-9.
Het lukte VZ&PC toch om via overtal door M,Hoff in de laatste minuut op 9-9 tekomen.
Het was nog wel even billen knijpen toen op 10 sec voortijd VZ&PC nog in ondertal kwam maar werd met vereende kracht het punt veilig gesteld 9-9.
Setstanden, 1-4  2-7  8-8  9-9.
Aanstaande zaterdag gaat VZ&PC op bezoek bij  ZV Utrecht.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer