Sportbedrijven en Heracles strijden samen tegen kinderarmoede Twente

Sportdepot, Heracles Almelo en het Sportbedrijf Almelo slaan de handen in elkaar tegen kinderarmoede in Twente. Zij roepen de inwoners van Almelo op om zoveel mogelijke sportattributen en speelgoed in te zamelen. In de week van 13 tot 19 september kunnen alle sportattributen gedoneerd worden in speciale boxen in Almelo. Sportclubs, scholen en de Fanshop van Heracles Almelo zullen als inzamellocatie dienen waar deze speciale boxen te vinden zijn.

Voor het vijfde jaar op rij zal de inzamelactie georganiseerd worden. In 2019 heeft het Sportdepot haar deuren kunnen openen met de inzamelactie. Ieder jaar is deze actie nog van grote waarde. ‘Het is een groot succes en we hebben al veel kinderen blij kunnen maken en bovenal, de gelegenheid kunnen geven om te gaan sporten’ aldus Lieneke Bolhuis van het Sportdepot.

Basisscholen
Materiaal, kleding, sport attributen en speelgoed kunnen bij deelnemende inzamelpunten in Almelo ingeleverd worden. Lieneke vertelt: ‘Inmiddels doen AAV SISU, Judo Almelo, Yoga Yuga, AVC Luctor et Emergo en JMR Sportcentre mee als inzamelpunt. Nieuw dit jaar is dat ook basisscholen als inzamelpunt kunnen dienen. De Compaan, de Tandem & de Telgenborch hebben zich inmiddels al aangemeld, een groot succes!’ Ook bij de IISPA, Het Sportpark en de Fanshop van Heracles kunnen sportattributen ingeleverd worden geeft Lieneke aan.

Warm gebaar
Iedere inwoner uit Almelo kan haar overtollige sportattributen inleveren bij een van de inzamelpunten. Hoe meer attributen, hoe meer kinderen we blij kunnen maken en kunnen gaan sporten. Met de feestdagen in het vooruitzicht ervaart Lieneke dit als een extra warm gebaar. ‘het is geweldig om te zien hoe kinderen door de winkel lopen en hun sportspullen mogen uitzoeken, dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen met deze actie.’

Het is de bedoeling om in de week van 20 november de materialen op te halen bij de verschillende inzamelpunten, lever dus voor deze datum al je overtollige sportattributen in bij een van de inzamelpunten! Uiteraard kun je het gehele jaar door sportattributen doneren aan het Sportdepot

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer