SVZW gaat op reis naar Doetinchem

Zaterdag 11 november gaat de SVZW spelers bus weer naar Gelderland. Dit keer gaat de reis naar Doetinchem voor de wedstrijd tegen DZC’68

DZC ’68 (Doetinchemse Zaterdagclub 1968) is opgericht op 20 mei 1968.  Op dit moment heeft DZC’68 ongeveer 1600 leden. Het eerste elftal  voetbalt sinds 2017 in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. De selectie wordt getraind door het duo Rob Haveman en Bas van Londen. Zij zijn de opvolgers van Jos van der Veen, de huidige trainer van Excelsior’31 uit Rijssen.  DZC’68 begon de competitie met een 0-4 nederlaag tegen FC Winterswijk. Daarna verloor DZC’68 alleen nog maar van Sparta Enschede met 3-2.  Uit zes wedstrijden heeft DZC’68 nu 10 punten bij elkaar gevoetbald en slaat daar mee op vierde plaats op de ranglijst. Ook in de beker is de club nog actief.  Op 21 oktober werd de volgende bekerronde bereikt door LSV Lonneker met 10-1 te verslaan. In die wedstrijd was Jesper Vonk  de grote man, want hij scoorde negen keer.  Jesper wist in de competitie ook al drie doelpunten te maken. Vier medespelers van hem scoorden ieder twee keer in de competitie. DCZ’68 is dus niet afhankelijk van 1 speler die de doelpunten moet maken.  Afgelopen zaterdag werd er in Geesteren met 2-3 gewonnen van STEVO. DZC’68 zal ongetwijfeld in deze thuiswedstrijd ook voor de winst gaan.

SVZW kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De wedstrijd tegen WHC werd op verzoek van SVZW uitgesteld. Dit in verband met het overlijden van Freek ter Haar. Hij was jaren actief betrokken bij het eerste elftal. Als materiaalman, maar ook als onderdeel van het team. Inmiddels heeft de KNVB de wedstrijd tegen WHC opnieuw vastgesteld. Deze staat nu voor 16 december op de agenda.  SVZW speelt zaterdag a.s. opnieuw een uitwedstrijd in Gelderland. De vorige was 28 oktober. Toen werd Grol in Groenlo met 1-4 verslagen.  Met een zelfde uitslag in Doetinchem zou SVZW heel tevreden zijn. Maar DCZ’68 is de laatste wedstrijden in goeden doen, en scoort er lustig op los. SVZW weet dus dat het defensief  attent moet zijn. Het gebeurt net te vaak dat SVZW eerst op achterstand komt, en dan weer op jacht moet naar de gelijkmaker en meer.  Bij het vorige bezoek van SVZW aan Doetinchem werd er met 1-0 verloren. Alle redenen dus om er nu tegen aan te gaan om deze wedstrijd te winnen. Bij winst blijft de aansluiting met de kopgroep in stand, al is er een wat vertekend beeld op de ranglijst omdat SVZW nog maar 4 wedstrijden heeft gespeeld.  De aftrap van DZC’68- SVZW is om 15:00 uur op  Sportpark Zuid (ingang 2) in Doetinchem.  Als scheidsrechter bij dit duel is Roy Janssen aangesteld.

De overige wedstrijden van wedstrijddag 7. (Grol is vrij deze speelronde)

Achilles’12 – RKZVC (1)

Achilles’12 deed zaterdag jl. goede zaken door met 0-1 te winnen van Sparta Enschede.  Ook RKZVC kijkt tevreden terug op afgelopen zaterdag, want zij wisten voor de eerste maal dit seizoen een competitiewedstrijd te winnen. Hulzense Boys werd met 4-0 verslagen.  Beide ploegen zullen graag een volgende winstpartij bijschrijven. Achilles’12 is thuis echter net te sterk voor RKZVC.

Hulzense Boys – STEVO (2)

Hulzense Boys is ook nog op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen. STEVO heeft al wel een wedstrijd gewonnen, maar de laatste weken gaat het allemaal moeizaam bij de ploeg uit Geesteren.  Voor beide ploegen is het zaak om punten te pakken in deze derby, want dat geeft wat verlichting in de stand op de ranglijst. Hulzense Boys en STEVO gaan beiden vol de strijd aan. maar uiteindelijk komt STEVO als winnaar uit de bus.

Sparta Enschede – FC Winterswijk (2)

Sparta Enschede heeft de laatste weken wat tegenslag moeten verwerken. Tegen Hulzense Boys werd het 2-2 door een doelpunt van HB ver in blessure tijd. En afgelopen zaterdag werd onverdiend verloren van Achilles’12.  FC Winterswijk is na 5 wedstrijden nog ongeslagen. De ploeg scoort makkelijk en krijgt maar heel weinig doelpunten tegen.  Sparta Enschede is wel weer toe aan een overwinning in een thuiswedstrijd. Maar FC Winterswijk is in goeden doen en trekt die lijn door met een volgende overwinning.

WHC – DOS’37 (1)

WHC is de trotse competitie koploper. Vijftien punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van plus 17. DOS’37 speelde afgelopen zaterdag in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Grol. Drie keer scoren is prima, maar drie tegengoals is dan wel weer te veel. WHC weet dus dat DOS’37 elke wedstrijd wel scoort, maar ook al wat tegen doelpunten heeft geïncasseerd. WHC kan een strijdend DOS’37 verwachten. Maar WHC bezit meer kwaliteiten en gaat deze thuiswedstrijd winnen.

NEO – SV Dalfsen (1)

NEO behoort tot de sterkste ploegen in de 1e klasse H.  Zij zijn ook nog ongeslagen. Drie overwinningen en twee keer een gelijkspel.  SV Dalfsen is er inmiddels achter dat er veel sterke ploegen zitten in de 1e klasse H.  De rode lantaarn staat op dit moment in Dalfsen. Gelet op de sterkte van NEO  blijft die lantaarn daar ook nog wel een week staan. NEO gaat deze thuiswedstrijd winnen

Doordat er een oneven aantal ploegen in de 1e klasse H zitten is de ranglijst wat onoverzichtelijk omdat niet alle ploegen evenveel wedstijden hebben gespeeld.  Dat is een vaststaand feit en blijft het hele seizoen ook zo. Na speelronde 12 hebben alle ploegen evenveel wedstrijden, maar daarna begint het verschil weer opnieuw.  Ook in deze speelronde staat er weer een mooie sterkderby op het programma: Hulzense Boys – STEVO. Dat is wel een prettige bijkomstigheid van de weekend indeling die nu ook in de 1e klasse is toegepast. Elke week staan er wel streekderby’s op het speelprogramma. Iedereen ook nu weer een mooi en sportief weekend toegewenst.

Gerrit Koers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer