TVC ’28 boekt belangrijke driepunter thuis tegen Pelikaan S

Om 18.00 uur was op het sportpark de Grote Moat de aftrap van de wedstrijd tussen TVC ’28 en v.v. Pelikaan S uit het Groningse Oostwold, de nummer 15 van de ranglijst met een achterstand van 4 punten. Na een geweldige start van de competitie, is het tij gekeerd na 4 verliespartijen op een rij. Om aansluiting te houden met de middenmoot, moest er vandaag absoluut gewonnen worden.

De trainer Berthil ter Avest kon vanaf de start nog niet beschikken over de aanvoerder Stefan Huiskes en Koen Fleer. Onder kille omstandigheden begon een boeiend gevecht en na een afwachtend begin pakte TVC ’28 het initiatief. In de 11e minuut drong Sam Holsink diep door in het 16 meter gebied, maar zijn inzet ging net naast het doel. Een minuut later was er een geweldige voorzet van Mart Groothuis, maar Niek Starrink wist deze grote kans niet te verzilveren. Uit het niets kwam Pelikaan S in de 14e minuut op voorsprong door een geweldig afstandsschot van Omar Kavak, die Wouter Goos volledig kansloos liet. In de 16e minuut ging Marijn Frons goed door aan de rechterflank en wist Niek Staarink te bereiken, die de gelijkmaker eenvoudig in het doel kon schuiven. TVC ’28 had meer balbezit maar Pelikaan S was snel in de omschakeling. In de 42e minuut werd Sam Holsink gevloerd net buiten de zestien. Zijn vrije trap belandde daarna in de handen van de doelman. Een redelijk gelijk opgaande eerste helft, met iets meer balbezit voor TVC ’28.

In de rust werd Daan Geerts gewisseld voor Stefan Huiskes. TVC ’28 nam na de rust meteen het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 51e minuut kwam Joren Bosch in het veld voor de geblesseerde Koen Leemhuis. In de 52e minuut kwam TVC ’28 op voorsprong door een bekeken schot van Wessel Hofste in de kruising. In de 58e minuut liet de doelman van Pelikaan S een schot van TVC ’28 door zijn handen glippen, maar de bal ging voorlangs. TVC ’28 bleef het betere van het spel houden. In de 67e minuut was er een gevaarlijk afstandsschot van Pelikaan S, maar de bal ging net naast het doel. In de 75e minuut kon Niek Staarink profiteren van een fout in de achterhoede van Pelikaan S en alleen op de doelman afgaan, maar zijn inzet belandde naast het doel. Even later was hij wel succesvol met een prachtige volley in de kruising, na een afgeslagen bal uit een corner, 1-3. In de 80e minuut kwam Maarten Booijink voor de moegestreden Mart Groothuis n in het veld. De wedstrijd was gespeeld, maar er werd toch nog gescoord. In de 87e minuut kwamen Jeffrey Huizinga en Tijs Koopman in het veld voor Niek Staarink en Wessel Hofste. Tijs Koopman kreeg de bal op rechts aangespeeld en wist met zijn eerste balcontact de doelman van Pelikaan S te passeren. TVC ’28 wint met 4-1 en boekt een zeer belangrijke en welverdiende overwinning.

Volgende week zondag 2 december staat de uitwedstrijd tegen Heino op het programma. De aanvang is 14.00 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer