TVC ’28 ontvangt in Tubbergen Quick ’20

Na opeenvolgende nederlagen tegen hoger geplaatste opponenten wordt het voor TVC ’28 weer eens tijd om te oogsten. Gezien de stand op de ranglijst liggen er komende weken kansen met confrontaties tegen lager geklasseerde tegenstanders. De eerste in de reeks is Quick’20 dat zondag zijn opwachting in Tubbergen maakt. Daarna volgen MASV (uit), Pelikaan S (thuis), Heino (uit) en Buitenpost (thuis). Een cruciale fase voor TVC ’28 om voor de winterstop nog wat vet op de botten te ronselen. Het is nu aan voetbalwijsgeer ter Avest om zijn manschappen weer naar het niveau van de aanvangsperiode te stuwen.

Dromen

In het duel tegen Excelsior ’31 durfden de Tubbergenaren precies 1 minuut te dromen. Na wilskrachtig voorbereidend werk van Okke Schepers was het Sam Holsink die zijn kwaliteit als spits etaleerde. De gouden pegel verdween als een stuwraket in de bovenhoek. Terwijl op de tribune de TVC-supporters elkaar verrukt  in de armen vielen, trokken de scouts uit Rijssen vol ontzag het schrijfblok te voorschijn. Nauwelijks was de euforie weggeëbd of de thuisploeg schoot via Rick Hemmink de gelijke stand op het bord. Vervolgens bleven de legionairs op de Koerbelt de betere partij. Stef Snijders zorgde met zijn treffer nog wel voor de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk trok Excelsior ‘31 aan het langste eind. Al waren er nog wel enkele kantelmomenten die het publiek deed huiveren. Met name toen Jeffrey Huizinga de gelijkmaker op de schoen had. Zijn schot ontbeerde echter kracht. Al met al viel op de zege voor de thuisploeg weinig af te dingen.

Incalculeren

Is zo’n nederlaag erg? Natuurlijk niet! Verliezen van tegenstanders met een dergelijk potentieel aan kwaliteit is geen schande. Kwestie van incalculeren, realistisch blijven en het vooraf gestelde einddoel – handhaven! – voor ogen blijven houden.

Quick‘20

Komende weekend kan de ploeg veerkracht tonen. Dan staat de derby tegen Quick’20 op het programma. De teams zijn geen onbekenden voor elkaar. Jarenlang stond Tubbergenaar Eric Weghorst bij de Oldenzalers onder de lat. Ook Niels Leemhuis beproefde op sportpark Vondersweijde zijn geluk. Andersom heeft bij TVC ’28 Jelle Leenders een verleden bij Quick’20. In de rangschikking hebben de Oldenzalers twee punten minder dan TVC ’28. De conclusie lijkt dan ook gewettigd dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Op de fiets

Supportersvereniging Black en White heeft de getrouwen opgeroepen zondag massaal naar Tubbergen te pedaleren. Dat belooft filevorming op het Sagenroutefietspad. Tevoren zal de zwartwitte horde in de thuisbasiliek gunsten afsmeken bij de heilige Plechelmus. Tegelijkertijd roept de blauwwitte garde in de Tubbergse basiliek evenknie Pancratius aan. Een zwaarder dilemma voor de beide prelaten is nauwelijks denkbaar. Gezien hun beider reputatie ligt het in de rede dat een gelijkspel wordt verordonneerd. Of een dergelijk Salomonsoordeel door de strijders op het veld geëerbiedigd gaat worden, zal zondag blijken. Om 14.00 uur staan de frontsoldaten in de startblokken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer