VZ&PC is Esta uit eindelijk de baas na spannend slot

Met een 10-7 zege op Esta uit Emmen omzeilde VZ&PC een lastige horde. In het spikspinter nieuwe bad van de Vriezenveense club was het een spannende aangelegenheid.
Na een achterstand en voorsprong hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (3-3) en hadden de gevaarlijke caps 2 en 8 van Esta al doel getroffen. VZ&PC kreeg meer controle op de gevaarlijkste spelers van de Emmenaren. VZ&PC benutte een strafworp, incasseerde een schot van afstand 4-4 en kon een overtal niet benutten. Doelman Sanderman keek een strafworp tegen de paal en een overtal kon niet worden omgezet in een score. Voor het einde van de periode profiteerde Esta wel van een man meer in het water en de Vriezenveners moesten weer in de achtervolging.

VZ&PC begon sterk aan de derde periode. Linkshandige B. Goos veraste de Esta doelman in de korte hoek en maakte de gelijkmaker (5-5). Daarna kon VZ&PC door een afgesproken aanvalsopzet op voorsprong komen. Een onverwacht schot van M. Smelt volgde en dat gaf VZ&PC met 7-5 meer lucht.

Op en neer
Beide ploegen kregen ieder nog een overtal en Esta maakte 7-6, waardoor de spanning weer helemaal terug was.
VZ&PC volgde met een mooie combinatie van M. Hof en B. Sportel op de rechtervleugel en zette de score op 8-6. N. Sportel knalde de 9-6 binnen, maar kon even later niet voorkomen dat er een strafworp voor nodig was om een Esta aanvaller te stoppen, die de voorsprong van VZ&PC weer verkleinde.
T. Roelofsen maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde na een zware actie de 10-7 eindstand binnen.
Die marge was genoeg om de jonge talentvolle jeugd keeper Aron Scherphof zijn debuut te laten maken in de hoofdmacht van VZ&PC. Hij kreeg luide bijval van het publiek door een afstandsschot te pakken.
Setstanden 3-3  4-5  7-6  10-7.
Aanstaande zaterdag gaat VZ&PC op bezoek bij WS,Twente Hengelo, een ploeg die slechts 1 punt minder heeft vergaard.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer