De Tukkers boekt thuis tegen EMMS vierde zege op rij

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers won afgelopen zondag de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. De Albergenaren hadden het in de eerste helft af en toe lastig tegen EMMS, maar liepen in het tweede bedrijf uit naar een 4-0 zege.

De gasten uit Slagharen waren niet van plan om zich in te graven vandaag en probeerden net als De Tukkers voetballend tot kansen te komen. Na drie minuten spelen kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid. De doelman van EMMS redde op de inzet van Joep Egberink. Vijf minuten later kreeg EMMS een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een prachtige steekpass werd Glenn ter Wielen in de diepte aangespeeld. Hij lobte de bal over doelman Rens Davina, maar zag dat de bal net naast het doel ging.

Toen de wedstrijd 16 minuten onderweg was legde De Tukkers een prachtige aanval op de mat wat resulteerde in de openingstreffer. Guus Demmer bereikte Tim Haarhuis aan de rechterkant die ineens uithaalde. Zijn schot verdween hard in het dak van het doel: 1-0. De zwart-witten leken door te drukken en kregen vlak daarna een paar mogelijkheden. Guus Demmer werd meerdere malen in scoringspositie gebracht, maar hij wist het leer niet tussen de palen te krijgen.

Het laatste kwartier voor de rust beet EMMS weer wat meer van zich af en had het zomaar gelijk kunnen maken. Aan de rechterkant werd de achterlijn gehaald en de lage voorzet ging richting de vrijstaande Jordi van der Heijden. Vanaf de rand van het strafschopgebied leek hij de gelijkmaker binnen te schieten, maar gelukkig stond Marco Stege op de doellijn om de bal weg te werken.

Waar De Tukkers voor de rust nog af en toe slordig was, speelde het in de tweede helft aan de bal veel beter. In minuut 50 wisten de Albergenaren dit al om te zetten in een doelpunt. Tim Haarhuis werd aan de rechterkant in de diepte bereikt en gaf de bal laag voor. Guus Demmer kwam voor zijn tegenstander en tikte de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

De thuisploeg denderde door en maakte na 71 minuten spelen de 3-0. Linksback Robin Eidhof rook zijn kans en was mee naar voren gelopen. Hij ontving de bal op de rand van het strafschopgebied van Kjell Huisman. Met een droge schuiver schoot hij de bal laag in de lange hoek. Drie minuten later moest EMMS verder met 10 man. Jelle Lansink leek de score nog verder uit te breiden, maar veldspeler Sander Eggen raakte de bal met de hand op de doellijn. Hij ontving de rode kaart en De Tukkers kreeg een penalty. Sven Masselink mikte de strafschop echter over.

Masselink wist tien minuten later alsnog op het scorebord te komen. Hij kopte van dichtbij op aangeven van Kjell Huisman de 4-0 binnen. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Volgend weekend speelt De Tukkers de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het betreft een verre uitwedstrijd, want de zwart-witten reizen af naar de polder. Op zondag om 14:00 uur is SC Emmeloord de tegenstander.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 9 december

17:00 De Tukkers 3 (zat) – FC Aramea 2

Zondag 10 december

14:00 SC Emmeloord 1 – De Tukkers 1

09:00 Saasveldia 3 – De Tukkers 2

11:00 De Tukkers 4 – SDC’12 6

10:15 SDC’12 8 – De Tukkers 5

13:00 De Tukkers VR1 – FC Berghuizen VR1

11:00 De Tukkers VR2 – Varsseveld VR1

13:00 De Tukkers VR3 – Sportclub Overdinkel VR1

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer