Den Ham verliest van ATC, maar pupil steelt de show met omhaal

De wedstrijd tegen ATC begon met een fabuleuze omhaal van de pupil van de week Jesse Wemekamp.

Daarna moest Den Ham, na een mooie pot voetbal, toch zijn meerdere erkennen in het Hengelose ATC.

De gasten, dit jaar overgekomen uit de zondag competitie waren op de beslissende momenten beter in vorm.

Den Ham begon goed aan de wedstrijd. In de 8e minuut al een mooie kans voor Thomas Remmink die zijn inzet net in het zijnet zag gaan. In de 28e minuut een schitterende aanval van Den Ham via Michiel Schurink naar Kevin Ruiterkamp op de rechterflank die Luuk Kuiper vond voor het doel, wat helaas ook geen doelpunt opleverde.

Tot dat moment had ATC nog geen kans gehad. Maar hoe je met kansen moet omgaan liet en de Hengeloers in de 35e minuut zien toen vanaf links een voorzet niet werd geblokt en de kleinste – en tevens gevaarlijkste speler van ATC, Boudewijn Barendse, tussen drie Hammer verdedigers koppend doelman Ekkel het nakijken gaf.

Dat was even een domper op de Hammer aspiraties. Na de pauze was het opnieuw Den Ham dat in de 51e minuut de gelijkmaker had kunnen scoren. Een vrije trap van Schurink vanaf links, werd door Joost Veurink maar net gemist. In de rebound was het vervolgens ATC die op de linkerkant Ebi Willemsen in balbezit zag komen. Die liet daarbij zien waarom hij op dit moment aan kop gaat van de topscorerslijst van deze klasse. Een aantal verdedigers van Den Ham werden even aan de kant gezet waarna ook doelman Ekkel kansloos was en ATC op een 0-2 voorsprong kwam.

Met aan aantal wissels probeerde Den Ham nog een kentering in de wedstrijd te weeg te brengen, helaas zonder succes.

Al met al een verdiende overwinning voor ATC die overall de betere ploeg was in deze voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke wedstrijd waarbij de effectiviteit van de voorwaartsen de doorslag gaf.