Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI organiseert zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 23 december organiseert de Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI met trots de 39e editie van het AUNI-Toernooi. Het evenement vindt plaats in sporthal Veldwijk te Hengelo.

Al 39 jaar lang heeft de stichting als doel om vriendschap tussen diverse culturen te bevorderen. Het AUNI-Toernooi slaagt er jaarlijks in om dit doel te verwezenlijken door middel van sport, waarbij verschillende bevolkingsgroepen samenkomen. Het toernooi combineert hoog niveau zaalvoetbal met een belangrijk maatschappelijk doel.

Het AUNI-Toernooi staat bekend als een uniek evenement dat diversiteit en inclusie omarmt. Het betrekt kwetsbare groepen, zoals vluchtelingen en mensen met beperkingen, om hen uit hun isolement te halen en zelfvertrouwen te geven. Vorig jaar vierden we de 37e editie, en in juli 2023 organiseerden we een speciale ALL Stars-editie voor voormalige kampioenen, wat de 38e editie extra bijzonder maakte.

Verschillende culturen
Het toernooi is uitgegroeid tot een succesvol, sportief zaalvoetbalevenement met een professionele uitstraling. Het bevordert de vriendschap tussen verschillende culturen en toont aan dat mensen van diverse herkomst samen kunnen sporten, kijken en genieten. Het is niet alleen een sportief festijn, maar draagt ook aanzienlijk bij aan sociale integratie.

Dankzij de betrokkenheid van vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, partners en toeschouwers is het AUNI-Toernooi jaar op jaar een succes gebleken. Het heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk evenement binnen de gemeenschap, geniet landelijke bekendheid en is laagdrempelig toegankelijk voor iedereen.

Vrijwilligers
Het AUNI-Toernooi staat garant voor sportiviteit, een sterk deelnemersveld, diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Om het jaarlijks professioneel te laten verlopen, verlegt de organisatie continu grenzen met de inzet van een enthousiast vrijwilligersteam. Het toernooi geniet grote publieke belangstelling en heeft een geweldige sfeer.

De aftrap van de 39e editie wordt verricht door de 12-jarige Rana Kandemir, dochter van de organisator. Het voorwoord in het toernooimagazine is geschreven door Arne Slot, hoofdtrainer Feyenoord.

Zestien teams met een diverse culturele achtergrond afkomstig uit alle hoeken van Nederland zullen strijden om de felbegeerde AUNI-wisselbeker. Zowel FC Posof 1, de “kampioen 37e editie” uit Hilversum, als de “ALL Starskampioen” ATIK uit Apeldoorn, hebben de eer om als titelverdedigers deel te nemen. Als organisatie erkennen we deze unieke gelegenheid en hebben daarom besloten om twee titelverdedigers toe te wijzen. Het toernooi vindt plaats van 09:00 tot 19:30 uur, met voorrondes van 09:00 tot 13:30 uur, kwartfinales vanaf 14:30 uur en de prijsuitreiking rond 19:45 uur in Sporthal Veldwijk.

Andere activiteiten
Tijdens het toernooi worden ook nevenactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse kraampjes, workshops en vermakelijke optredens in de pauzes. Daarnaast staat er een demonstratiewedstrijd tussen G-teams op programma.

Het succes van het AUNI-Toernooi is mede te danken aan alle betrokkenen en wordt breder getrokken door steun aan goede doelen. Dit jaar ondersteunt het toernooi Make-A-Wish.

Het multiculturele AUNI-Toernooi, een project van Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI, nodigt iedereen van harte uit om dit uitzonderlijke evenement bij te wonen op zaterdag 23 december. Toegang is gratis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer