SVVN geeft zege weg in blessuretijd

De mensen die dachten dat ze iets later naar buiten konden gaan om in de warme kantine nog eerst een bakje koffie te kunnen drinken kwamen bedrogen uit. SVVN begint ongeconcentreerd aan de wedstrijd. In de 1ste minuut krijgt VV Hellendoorn een vrije trap van links die bij de tweede paal tegendraads via de binnenkant van de paal achter de doelman hobbelt. Carlos Macedo Lopes is de doelpuntenmaker. In de derde minuut is er een prachtig aangesneden vrije trap van links die drie meter voor de doellijn de voet van Tygo Vliek vindt. Zijn inzet betekent dat beide ploegen al snel weer op gelijke hoogte staan.

Het is tot dan toe een sportief duel maar dat veranderd als Rowan Wijnen in de tweede helft op het middenveld een charge inzet om de bal te veroveren. Rowan krijgt zeer terecht de gele kaart hiervoor en dat was er één met een rood randje. Er ontstaat wat tumult en daarvoor krijgt ook Luuk Jansen van Hellendoorn een gele kaart voor zijn aandeel hierin. In de 66ste minuut komt Hellendoorn eindelijk weer eens gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Een vlammend schot wordt stijlvol uit de kruising getikt door Brian Leemhuis. In de 71ste minuut lijkt Joep Beene alleen op de keeper af te gaan als hij wordt vastgepakt. Men zou kunnen twijfelen of Joep doorgebroken was. De scheidsrechter houdt het bij geel maar het effect is hetzelfde omdat Luuk Jansen al eerder deze kleur had gezien en dus het veld moet verlaten.

In de 74ste minuut vliegt Lars Dunnik met twee benen over de bal halverwege zijn eigen helft. Hij krijgt direct de rode kaart na deze belachelijke overtreding. Zo moet VV Hellendoorn nog ruim een kwartier met nog negen man verder. SVVN gaat op zoek naar de voorsprong en krijgt daar gelijk een uitgelezen kans voor. De vrije trap van ver wordt door Jimmy Scharphof op doel geschoten. De keeper bokst de bal weg maar voor de voeten van Tygo Vliek. Die ziet de bal via het lichaam van een tegenstander naast het doel gaan.

Toch lijkt SVVN winnend van het veld te gaan als in de 89ste minuut een lange bal vanaf links van Jimmy Scharphof wel goed valt. Een verdediger tast mis en Tygo Vliek schiet de bal in tweede instantie in het doel. Iets later probeert Brian Maimba de bal te raken maar daar zit een tegenstander tussen. Hij krijgt hiervoor zijn tweede gele kaart en ook hij mag vervroegd douchen. Ook SVVN zal deze wedstrijd met negen man eindigen. Diep in blessuretijd wenst Robin de Jong zijn tegenstander iets toe en hiervoor krijgt hij zijn tweede gele kaart als eigenlijk de wedstrijd er al op zit. Hierdoor is de organisatie bij SVVN weg. Boy Sasbrink trekt vanaf links naar binnen en schiet de bal onhoudbaar voor Brian Leemhuis de bal in de korte hoek.

Hierdoor delen SVVN en Hellendoorn de punten. Het is voor SVVN erg zuur omdat een overwinning zo op deze manier in de 98ste minuut wordt weggegeven en dat terwijl het de punten zo hard nodig heeft.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer