TVC ’28 vergeet zichzelf te belonen in Heino

Afgelopen weekend speelde TVC ’28 de uitwedstrijd tegen Heino. De mannen van Bertil ter Avest reisden vol vertrouwen af naar Heino. Immers de laatste wedstrijd thuis tegen Pelikaan S werd overtuigend met 4-1 gewonnen.

TVC ’28 begon goed aan de wedstrijd en kreeg in het begin van  de wedstrijd al een mogelijkheid via Mart Groothuis. Zijn schot ging echter naast. Daarna was het pas in de 32e minuut dat TVC ’28 via Sam Holsink opnieuw een mogelijkheid. Zijn buitenkantje gong echter net naast. Vlak voor rust creëerde TVC wederom een mogelijkheid. Echter scoorde Heino in de omschakeling de 1-0. TVC ’28 zette zich over deze tegenvaller heen en ging door waar ze gebleven waren. Hierdoor kwam er vlak voor rust een vrije trap op 25 meter van het doel van Heino. Okke Schepers nam een geweldige vrije trap en de bal verdween snoeihard in de kruising. De mannen gingen rusten met 1-1.

In de 2e helft kwamen de mannen goed uit de kleedkamer en werd er goed gecombineerd. Vlak na rust kreeg TVC ’28 een penalty. Deze werd helaas door Stefan Huiskes overgeschoten. Huiskes die overigens een prima wedstrijd speelde. TVC ’28 creëerde veel mogelijkheden. Er waren kansen voor Leenders, Staarink, Schepers en Groothuis. De laatste vond de paal op weg naar een doelpunt. In de 78e minuut scoorde Stefan Huiskes de 1-2. TVC ’28 voelde dat het de voorsprong kon vergroten. Een schot van Staarink ging net naast. Ook een mogelijkheid van Schepers miste net het doel. TVC ’28 wist niet verder uit te lopen en kwam nog een keer goed weg door een kopbal van Heino die de onderkant van de lat raakte. Vlak daarna was het Wouter Goos die met een fantastische redding een gelijke stand kon voorkomen. Vlak voor tijd gebeurde het dan toch. Niek Staarink maakte een ongelukkige overtreding en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De strafschop werd door Heino wel benut en hiermee werd het 2-2. Vlak daarna floot scheidsrechter Huizinga voor het einde van de wedstrijd.

TVC ’28 speelde misschien wel de beste 2e helft van het seizoen maar kon de 3 punten niet meenemen naar Tubbergen. Gezien het spelpeil en het aantal gecreëerde kansen voelde het gelijkspel als een nederlaag. TVC ’28 kan zich echter, gezien het goede spel, met vertrouwen richten op de eerstvolgende wedstrijd. Aanstaande zondag 10 december om 14.00 uur thuis tegen Buitenpost. Iedereen is dan van harte welkom op de Grote Moat.

Foto: Sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer