VZ&PC verliest wedstrijd voor winterstop ondanks moedige tegenstand

De waterpoloheren van VZ&PC hebben in de wedstrijd tegen het Oldenzaalse OZ&PC lang standgehouden tot ver in de tweede periode stonden de Vriezenveners nog op voorsprong 7-8.

Ondanks het ontbreken van nog twee basisspelers en met drie onervaren jonge invallers, namen de Vriezenveners al in de eerste periode brutaal snel een 1-3 voorsprong, maar werd de periode afgesloten met een gelijke 5-5 stand.

OZ&PC ongenaakbaar aan kop met maar liefst 8 punten voorsprong op de concurrentie bleef moeite houden om VZ&PC op afstand te zetten. Pas op het eind van de tweede periode ontstond een klein gaatje, maar M. Hof wist met overtal toch weer de aansluiting te maken 10-9. Met een ondertal en overtal bleef VZ&PC de Oldenzalers op de hielen 11-10.

Pas op het eind van de derde periode wisten de Oldenzalers een gaatje te slaan: twee strafworpen op rij werden feilloos benut. De nu veel scorende linkspoot M. Hof verkleinde nog vlak voor einde nog tot 15-12.

Geen tegendoelpunten

Voor VZ&PC was het nu zaak om score niet te laten oplopen. Na wederom een strafworp tegen (17-13) kreeg jeugdkeeper    A. Scherphof nog enige minuten speeltijd, maar de stand was al ver in het voordeel van de Oldenzalers.

M. Hof wist voor de Vriezenveners in de eindfase nog tweemaal het net te vinden, waardoor de eindstand werd bepaald op 20-15. In deze doelpuntrijke wedstrijd hij werd voor VZ&PC de meest scorende speler, maar liefst viermaal. B. Sportel scoorde driemaal.

Jeugd

Ook de jeugdspelers M. Beuker en J. Kenkhuis kunnen terugzien op een goede en positieve bijdrage aan het resultaat van deze wedstrijd.
Na de winterstop spelen de heren hun eerste competitiewedstrijd weer in de Stamper op 13 Januari tegen DWK, waar afgelopen maand nipt van werd verloren. VZ&PC hoopt dan weer op volle sterkte te zijn om dan de punten binnenboord te houden.
Setstanden 5-5  11-10  15-12  20-15.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer