Zaalvoetballers Excelsior’31 halen uit tegen FC Botafogo

De zaalvoetballers van Excelsior’31 deden afgelopen vrijdagvond goede zaken in de landelijke eerste divisie. Na vier nederlagen op rij wist het in eigen huis weer te winnen. Het bezoekende FC Botafogo werd met een 6-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Excelsior’31 had de zaakjes deze avond prima op orde. Met laatste man Remco van Leeuwen en doelman Tim Paalman was er voor de bezoekers uit Eindhoven geen doorkomen aan. Het duo zorgde voor de coaching van achteruit, wat zorgt dat de medespelers doen wat ze moeten doen. De Rijssenaren speelden als een hecht collectief. Het ging met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee voerde Excelsior’31 de score verder op, met een 6-1 overwinning als gevolg.

Een uitstekende teamprestatie van Excelsior’31, waarbij drie treffers van Rik Voortman niet onbenoemd mogen worden. De flankspeler van Excelsior’31 hield veelal twee spelers van de tegenstander bezig en creëerde zo ook veel ruimte voor zijn medespelers.

Door deze overwinning komt Excelsior’31 naast FC Botafogo op de ranglijst. De teams delen nu samen de vijfde plaats met 13 punten uit 9 duels.

Aankomende vrijdag speelt Excelsior’31 wederom een thuiswedstrijd. Dan komt de huidige nummer vier ZVS/Bodemflex op bezoek in Rijssen. Het duel in Sporthal de Reggeghal begint om 21.15 uur. Dit is tevens het laatste duel voor de jaarwisseling.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer