Regio te sterk voor SDO

Na twee uitwedstrijden stond er voor SDO weer eens een duel in thuishal de Klaampe op het programma. De Westerhaarders traden aan tegen koploper Regio. De ploegen troffen elkaar al driemaal deze jaargang. Al deze confrontaties werden gewonnen door de bezoekers uit Vaassen. SDO was er daarom op gebrand om ditmaal de volle buit te pakken en hiermee de spanning enigszins terug te brengen in de titelstrijd. Bij aanvang van het duel was het gat tussen de twee strijdende formaties 4 punten. Bij SDO stond Dave Klos in de basis.

Nadat de teams, de scheidsrechter en het team van de week (de Kangoeroes) waren voorgesteld aan het publiek, werd om 15:30 uur de wedstrijd ingefloten. SDO nam het initiatief en kwam op een 2-0 voorsprong. Regio counterde vervolgens naar 2-2. De bezoekers gingen erop en erover en pakten niet veel later de voorsprong 2-4. Daarna ging het duel gelijk op. De Westerhaarse formatie wist in het spoor te blijven van de koploper; de bezoekers wisten de marge van twee doelpunten te handhaven. Bij rust stond er een 5-7 tussenstand op het bord in het voordeel van de lijstaanvoerder uit Vaassen.

Geen inhaalslag
Na de korfwisseling trachtte SDO de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde hier niet in. Regio wist mee te scoren en hield zo de leiding vast. Na 10 minuten in het tweede bedrijf stond het 8-10. De SDO’ers speelden vol overgave en wisten het spel van Regio te ontregelen. Toch was dit niet voldoende om deze wedstrijd binnen te halen. Regio liep in de slotfase weg van de Reas-formatie. Enkele minuten voor het eindsignaal stond het 11-19. In de slotminuten vonden beide ploegen nog een aantal maal het gele mandje. Eindstand SDO – Regio: 13-23

Verkeerd beeld
Een uitslag die een vertekend beeld geeft. De Oranjehemden speelden vol passie en maakten het de koploper zeer lastig, maar waren niet bij machte om te stunten. Regio vond op de juiste momenten de korf en was in de slotfase zeer effectief.

Het kampioenschap lijkt uit zicht voor SDO. De ploeg van Rick Zomer mag met Olympia en Rivalen uit gaan maken wie ’the best off the rest’ wordt. Volgende week speelt de Reas-formatie wederom een thuiswedstrijd. Rode lantaarndrager Ons Clubje uit Glanerbrug komt op bezoek. De aanvangstijd van dit duel is 15:30 uur.