NKC ’51 Speelt professioneel KV Wageningen stuk

Zaterdag ontving NKC ‘51 in eigen huis KV Wageningen. Met nog vier wedstrijden te spelen tot het eind van de competitie, kan NKC ‘51 gezien de stand elk punt goed gebruiken. Fiks, SCO en Wageningen bezetten eenzaam de bovenste drie plaatsen en direct daaronder is de grote middenmoot waar de verschillen klein zijn. Door een goede eerste wedstrijd tegen Wageningen gespeeld te hebben die weliswaar verloren ging, hadden de Nijverdallers goede hoop dat de punten in Nijverdal zouden blijven. Om 19:15 uur werd er in gefloten door beide scheidsrechters Coenraads.

Wageningen leek scherper te beginnen dan NKC ‘51 en wist direct in de eerste aanval op 0-1 te komen. NKC ‘51 reageerde vrij snel met de gelijkmaker, 1-1. Door de tactiek aan Nijverdalse zijde zag men op de tribune geen sprankelende wedstrijd, gezien het vertragen van het tempo. Dit zorgde er wel voor dat NKC ‘51 bij kon blijven tot 3-3 en bij 4-3 voor het eerst op voorsprong kwam. In de eerste helft zouden de doelpunten duur zijn en lange tijd wist NKC ‘51 de korf niet te vinden. Verdedigend had het team van coach Dave van Zonderen alles prima onder controle, maar aanvallend was het ondermaats waardoor er genoodzaakt gewisseld moest worden in de vakopstellingen. Tot aan de rust wierp dit nog niet zijn vruchten af want na de 4-3 wist NKC ‘51 maar één keer te scoren. Wageningen had het initiatief naar zich toegetrokken en met een magere stand van 5-8 gingen beide ploegen rusten.

Aanvallend verbeterd
Na rust zag men een ander NKC ‘51, verdedigend werd dezelfde tactiek vastgehouden en aanvallend werd het spelbeeld steeds beter. Dit zorgde voor een aantrekkelijke openingsfase waarin NKC ‘51 de achterstand steeds kleiner zag worden. Met goed spel werd de korf makkelijker gevonden en bij 10-10 was de wedstrijd weer in evenwicht. NKC ‘51 nam daarna een minimale voorsprong, maar kon daar kort van genieten, 11-11. Na de gelijkmaker van Wageningen ging het bij de gasten steeds stroever lopen. Wageningen had al veel moeite met het achter verdedigende NKC ‘51, maar wist eerder wel tot scoren te komen. Nu stonden de gasten lange tijd droog en dit gaf NKC ‘51 de gelegenheid om een comfortabele voorsprong te nemen. Gestaag liep NKC ‘51 uit naar 14-11, waarop Wageningen antwoordde met de 14-12. Door daarna nog eens twee doelpunten op rij te scoren, breidde NKC ‘51 de voorsprong uit naar 16-12 en kon het beginnen met het uitspelen van de tijd. Tot aan 17-13 bleef de marge in stand, maar inmiddels werden de aanvallen steeds slordiger van de thuisploeg.

Publiekswissel
Voor Wageningen werd het een race tegen de klok om nog een resultaat uit het vuur te slepen. Maar bij 17-16 en met nog zes seconden op de klok, veroverde NKC ‘51 de bal. Dit gaf coach Dave van Zonderen de gelegenheid om op de valreep een publiekswissel toe te passen voor Anne-Roos Vos, wegens zwangerschap stopt zij met korfballen in het vlaggenschip van NKC ‘51. NKC ‘51 maakte daarna geen fout meer en daarmee was de overwinning een feit. Twee uiterst belangrijke en verdiende punten zijn met hard werken binnengehaald in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse.

Na twee vrije weken speelt NKC ‘51 op 2 maart uit tegen DOS Westbroek. Aanvang 20:05 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer