Blauw Zwart onderuit tegen Zwart wit ondanks goed spel

Afgelopen zaterdag speelde Blauw Zwart tegen Zwart Wit. De vorige ontmoeting resulteerde in een dikke nederlaag voor het team uit Wierden. Blauw Zwart wist dat ze vandaag alles op alles moeten zetten om er een echte wedstrijd van te maken. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ging Blauw Zwart er dan ook vol voor.

De ploeg uit Wierden wist mooie aanvallen te spelen en hielden het verdedigend goed dicht, waardoor de wedstrijd gelijk op ging en de teams de kleedkamer opzochten met een stand van 12-12. Coach Edgar Korf gaf aan dat ze goed in de wedstrijd zaten, maar de spelers van Blauw Zwart moesten zeker met dezelfde instelling doorgaan. Met de woorden van coach Korf “het begint met een droom” stapten de blauwhemden fanatiek het veld weer in.

Niet genoeg
In het begin van de tweede helft was Zwart Wit aan de betere hand en konden hierdoor een gat slaan van 14-18. De spelers van Blauw Zwart gaven zeker niet op en kwamen goed terug tot 18-18. De laatste 10 minuten van de wedstrijd kon het nog alle kanten op. Zwart Wit wist een klein gaatje te slaan naar 18-20. Vervolgens wist Blauw Zwart terug te komen tot 19-20. In de laatste paar minuten kreeg Zwart Wit een dubieuze strafworp mee. Hierdoor konden de spelers van Zwart Wit een gat slaan van twee doelpunten, 19-21. In de laatste minuut konden de spelers van Blauw Zwart nog één keer scoren maar dit was helaas net niet genoeg voor een gelijkspel en viel het kwartje de verkeerde kant op voor het goed spelende team van Edgar Korf.

Handhaven
Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk bij een stand van 20-21. Helaas geen punt(en) voor de ploeg uit Wierden. Blauw Zwart heeft nu twee weken geen wedstrijd, daarna gaan ze alles op alles zetten om te kunnen handhaven in de tweede klasse. De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 2 maart gespeeld tegen Thrianta 1 in Hoogeveen.