Blauw Zwart handhaaft zich in tweede klasse na zenuwslopende wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd stond er voor beide ploegen veel op het spel. Beide teams waren nog absoluut niet zeker van lijfsbehoud. Blauw Zwart stond op een zesde plek met 7 punten, Achilles volgde op een zevende plek met 6 punten. Met nog twee competitierondes op het programma beloofde het een spannende avond te worden in sporthal ’n Dikken. De vorige ontmoeting in Almelo eindigde in een 17-19 overwinning voor de Wierdenaren, die bij winst vandaag zeker zouden zijn van nog een jaar zaalkorfbal in de tweede klasse.

Met toeziend ook van een volle tribune, met publiek uit Wierden en Almelo werd er om 20:20 ingefloten door scheidsrechter Peelen. De thuisploeg nam direct het initiatief en wist met een 2-0 voorsprong de eerste vakwissel in te gaan. Achilles had hier gelijk een antwoord op en wist terug te komen tot 2-1. Na dit doelpunt werd het stuivertje wisselen, beide teams wisten om beurten te scoren. Blauw Zwart nam echter steeds het initiatief en heeft niet achtergestaan. Bij 8-6 was het eerste gaatje van de wedstrijd geslagen in het voordeel van de ploeg uit Wierden. Echter wist Blauw Zwart op dit moment in de wedstrijd niet door te drukken en zag Achilles langszij komen tot een stand van 8-8. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft begon Blauw Zwart aan een sterke periode in de wedstrijd, met vier doelpunten achter elkaar wisten zij de kleedkamers op te zoeken met een ruststand van 12-8.

Eigen spel
In de rust werd er door coach Edgar Korf benadrukt dat er met het eigen spel gekorfbald moest worden en dat er absoluut niet van uitgegaan kon worden dat de winst binnen was. Achilles zou er ook alles aan willen doen om direct te scoren en er weer een wedstrijd van te maken.

De tweede helft begon met een score aan de kant van de uitploeg, waar Blauw Zwart in de eerste helft goed het korfje kon vinden werd er in het begin van de tweede helft te weinig afgerond. De ploeg uit Almelo wist hier dankbaar gebruik van te maken door terug te komen tot een stand van 12-11. Na 10 minuten in de tweede helft wist het team uit Wierden ook tweemaal de korf weer te vinden. Achilles zette hier ook direct weer twee doelpunten tegenover, 14-13. Er volgde weer een sterke fase voor de thuisploeg, zij wisten de aanvallen goed uit te spelen en de juiste kansen te pakken. Met 3 doelpunten op rij wisten zij zich met 5 minuten voor het einde van de wedstrijd naar een comfortabele voorsprong van 17-13 te spelen.

Hoopvol
De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren zenuwslopend, waar Achilles absoluut de hoop nog niet had opgegeven, lukt het Blauw Zwart niet meer om te scoren. De ploeg uit Almelo probeerde met wissels nog wat te forceren en wist terug te komen tot een stand van 17-16. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er aan beide kanten niet meer gescoord en werd er afgefloten met winst voor de Wierdenaren. Voor Blauw Zwart betekent dit handhaving in de tweede klasse, waar zij ook volgend zaalseizoen weer in uit zullen komen. Achilles is met deze nederlaag, in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd.

Volgende week staat de laatste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma, hiervoor wordt er afgereisd naar Deventer, waar Blauw Zwart het zal opnemen tegen Devinco. Zij bezetten momenteel de derde plek in de competitie. De vorige ontmoeting eindigde in een 11-15 nederlaag voor de Wierdenaren, het belooft een spannende wedstrijd te worden. Er wordt om 20:00 afgegooid in sporthal Keizerslanden in Deventer.