VZ&PC wint kantje boord en is vijf maal op rij ongeslagen

De Vriezenveense waterpoloheren blijven alsnog voor de vijfde maal op rij ongeslagen, al was dat in de uitwedstrijd in Emmen bijna onderbroken.

VZ&PC startte voortvarend en nam al snel een 0-2 voorsprong. Esta kwam sterk terug en wist op verschillende manieren tot scoren te komen en nam zelfs een 4-2 voorsprong. T.Roelofsen en B.Sportel repareerden nog in de eerste periode 4-4.

Dat de Vriezenveners een lastige avond zouden krijgen, was reeds voorspeld aangezien de Emmenaren nog vechten voor lijfsbehoud.

Door een flink aantal ondertallen en beslissingen die menig VZ&PC aanval onderbroken, liepen de Vriezenveners een lichte achterstand op 8-7 halverwege de wedstrijd. J.Roelofsen met drie scores op de midvoor positie had een groot aandeel in dat VZ&PC in het spoor kon blijven.

In de derde periode waren de rollen omgekeerd wat de mogelijk heden betreft. Twee overtallen werden niet benut en een 5 meter werd niet geteld. Een verrassende backhand schot van de sterke Esta aanvaller betekende opnieuw een lichte achterstand voor de Vriezenveners.

Opnieuw in de achtervolging voor VZ&PC om een positief resultaat te halen maar incasseerden eerst nog een verrassend schot 11-9. N.Sportel zorgde weer voor de aansluiting en werd een ondertal goed verdedigend T.Roelofsen was weer succesvol op de midpositie en bracht VZ&PC weer naast de Emmenaren 11-11. Opnieuw bleef een ondertal zonder gevolgen in een VZ&PC time out. Op 20 sec maakte een Esta speler een zware fout en kon N.Sportel 1 sec voortijd de winnende scoren voor VZ&PC 11-12.

VZ&PC bezet op dit moment een vaste vierde plaats met uitzicht op plek en speelt op 6 April weer een thuiswedstrijd tegen het Hengelose WS,Twente.
Setstanden, 4-4  8-7  10-9  11-12.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer