Blauw Zwart start het veldseizoen met verlies bij Devinco

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de eerste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Blauw Zwart mocht in de eerste ronde aantreden tegen Devinco. Geen onbekende tegenstander voor de Wierdenaren, in de zaal troffen de ploegen elkaar al tweemaal. Beide wedstrijden werden toen gewonnen door Devinco, op voorhand leken de Deventenaren dus de favoriet. Aan Blauw Zwart de taak om het tegendeel te bewijzen.

Om 15:30 uur wordt afgegooid in Deventer. Beide ploegen hebben in de beginfase van de wedstrijd moeite met het vinden van de korf. De Wierdenaren zitten er verdedigend strak op en weten het goed dicht te houden. Aanvallend  is het spel van Blauw Zwart in de beginfase van de wedstrijd rommelig. Na een kwartier spelen staat er dan ook een stand van 0-1 op het scorebord. Devinco neemt het initiatief in handen en breidt de voorsprong verder uit (6-1). Vlak voor rust weet Blauw Zwart ook nog wat doelpunten mee te pakken. De kleedkamer wordt opgezocht met een stand van 6-3.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Blauw Zwart blijft in aanvallend opzicht moeilijk tot kansen komen en verzuimt om de kansen af te maken. Hierdoor kan Devinco de voorsprong eenvoudig behouden. Devinco weet vijf keer op rij te scoren (4-12). In de slotfase van de wedstrijd komt Blauw Zwart aanvallend beter tot hun spel. Via 6-13 en 8-15 klinkt het laatste fluitsignaal bij een stand van 9-17. Helaas geen stunt voor de ploeg uit Wierden. Op 20 april staat voor Blauw Zwart de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit op het programma.