‘Een uit de hand gelopen hobby’

Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein van de BWG Stables. De lokale Albergse DJ staat zaterdag van 19.00 tot 24.00 uur en zondag van 17.00 tot 21.00 uur achter de draaitafel. De 31-jarige Oude Geerdink begon al in 2006 met wat hij zelf een ‘uit de hand gelopen hobby’ noemt. “We verhuisden dat jaar van Harbrinkhoek naar Albergen en ik heb toen een klein setje aangeschaft. Mijn vader had eens een teamfeestje van MVV’29 en vroeg of ik bij de barbecue thuis als klein jochie het geluid wilde regelen. Het werd steeds groter. Via buurtfeestjes en fuifjes voor leerlingen van groep 8 draai ik ondertussen bijna elk weekend, voornamelijk bij Morshuis, Kottink en Kampkuiper. Dat doe ik voornamelijk alleen, bij grote klussen als de volksfeesten in Albergen en Harbrinkhoek zijn we soms met zes of zeven man en regelen we ook het licht en geluid erbij. Dat doe ik ook voor bijvoorbeeld Boh Foi Toch en covergroepjes van Abba.”

Feesten steeds groter
Sinds enkele jaren is Ties Oude Geerdink de huisdeejay tijdens het festijn Altiéd Skík van de gelijknamige en nog jonge carnavalsvereniging Festijn van het ‘dubbeldorp’ Harbrinkhoek/Mariaparochie in de feesttent bij de voormalige manege Kemperink in Albergen. “Feesten worden steeds groter. Een paar jaar geleden mocht ik voor vijf- tot zesduizend man draaien in de megagrote tent bij het carnaval in Albergen. We sloten daar af met You’ll never walk alone. Echt super gaaf.”

“Meestal kijk ik welk publiek er is en probeer ik daarop in te spelen. Eigenlijk wordt het altijd wel een feestje en heerst er een vrolijke goede sfeer. De ene keer begin je met Nederlandstalige muziek en als ze daarin meegaan is dat prima. Vinden ze de top veertig mooi of après-skimuziek, dan draaien we dat. Op nummers van Abba doet ook de jeugd altijd mee, net als op Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf en Tina Turner’s Proud Mary.” In het dagelijks leven is Ties Oude Geerdink elektricien bij Leus Specials in Oldenzaal. “In  opvallende en onopvallende voertuigen voor onder meer politie en justitie mag ik de elektrische onderdelen voor de communicatie inbouwen.”


Ties Oude Geerdink achter de draaitafel. Het publiek achter hem vermaakt zich uitstekend.

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer