De Wingerd en De Bongerd winnaars schoolkorfbaltoernooi 2024

Na drie dagen schoolkorfbal mogen teams van De Wingerd (groep 3/4), De Wingerd (groep 5/6) en De Bongerd (groep 7/8) zich winnaars van het toernooi noemen.

Op het terrein van NKC ‘51 werd afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld. Hieraan deden maar liefst 87 teams met leerlingen van basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee. Op de woensdag was het eerst de beurt aan de groepen 3 en 4. Er werd met veel enthousiasme gespeeld en uiteindelijk was het team van De Wingerd C2 hier de winnaar, voor de Marijkeschool C3 en De Wingerd C1.

Slecht weer
Op de donderdag en vrijdag was het de beurt aan de groepen 5 t/m 8. De weersvoorspellingen waren vooral voor de vrijdag niet al te best, maar gelukkig viel de regen mee en konden alle wedstrijden gespeeld worden. In de poulewedstrijden werd er fanatiek gestreden om de winst en er waren veel supporters om te teams aan te moedigen. In de B-poule (groep 5/6) was uiteindelijk De Wingerd B2 de winnaar, gevolgd door de Marijkeschool B2 als tweede en De Meander B1 als derde.

In de A-poule (groep 7/8) ging de finale tussen De Bongerd A3 en De Wingerd A3, waarbij De Bongerd de beste bleek. De Bongerd A5 ging er met de derde prijs vandoor. Naast prestatie is sportiviteit en respect ook erg belangrijk bij sport en daarom wordt elk jaar de Fair Play-award uitgedeeld aan het meest sportieve team per categorie. De prijs ging dit jaar naar De Bongerd C5, Talentrijk B1 en De Triangel A1.

NKC ‘51 kan dankzij het enthousiasme van alle teams en supporters en de inzet van in totaal zo’n 75 vrijwilligers weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Er hebben zich ook al meerdere kinderen aangemeld om een aantal weken gratis mee te trainen. Opgeven hiervoor kan nog steeds via https://www.nkc51.nl/lidworden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer