EHV speelt zich op eigen kracht veilig na 5-3 winst bij QZ

De hockeymannen van EHV hebben zich zondagmiddag in Nijmegen definitief naar de handhaving gespeeld met een 5-3 overwinning bij QZ, dat daardoor is gedegradeerd naar de tweede klasse, samen met stadgenoot Apeliotes dat met 6-1 van Upward in Arnhem verloor.

Het feit dat EHV tegen beide hekkensluiters in totaal maar liefst zes punten verloor, zegt genoeg over de wisselvalligheid die het spel van de Enschedeërs dit seizoen kenmerkte. Dat was dan ook de voornaamste reden dat ze zich nog zo lang in de onderste regionen hebben bevonden: als ze eenmaal de smaak te pakken hadden, waren ze vaak een klasse beter dan de tegenstander, zoals Amersfoort, Beuningen en Kromhouters na de winterstop met duidelijke cijfers (3-1, 8-4, 4-0) mochten ondervinden.

Geen plan
Trainer-coach Richard van Wezenbeek zag ook zondag weer twee verschillende teams spelen: ‘Voor rust leek het eigenlijk nergens op. We deden maar wat, er zat geen enkel plan achter. Toch gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in, wat natuurlijk wel een goed gevoel gaf voor de tweede helft. Daarin ging het ook stukken beter, maar toch lieten we QZ nog terugkomen tot 4-3 voordat we de beslissende 5-3 binnen tikten. Zondag kunnen we nog zevende worden, de best of the rest, de koningen van het rechter rijtje, en daar gaan we alles aan doen. Ik hoop echt dat we van mijn laatste wedstrijd met deze groep een mooi hockeyfeestje kunnen maken.’

De doelpunten werden gescoord door Luis Wilhelm (de Duitser benutte een strafcorner met een fraaie sleep) terwijl Wouter Nederhand werd gekozen tot Damsté Man the Match vanwege de vier goals die hij maakte, waarvan de derde, de 4-1 die QZ dus de nekslag had moeten geven, het predikaat ‘wereldgoal’ verdiende: na een vloeiende combinatie over vele schijven vanaf eigen helft stond hij bij de tweede paal op de goede plek om dit wondermooie staaltje hogeschoolhockey doeltreffend af te ronden.

Wouter Nederhand
Damsté man of the match Wouter Nederhand
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer