Gehavend Den Ham speelt met 0-0 gelijk

De laatste wedstrijd van Den Ham in deze competitie werd begonnen met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het lid van verdienste en voormalig hoofdsponsor Johan Koskamp.

Bij de Hammenaren ontbraken een paar spelers wegens ziekte waardoor o.a. junior Justin Smit als basisspeler begon. Vooraf waren de kaarten al geschud. Rigtersbleek moest minimaal een punt halen om zich veilig te spelen, terwijl Den Ham al was verzekerd van nog minimaal een jaar spelen in deze klasse.

De gasten uit Enschede deden er dan ook alles aan om een positief resultaat neer te zetten. In de 26e minuut moest de deklat doelman Ekkel van Den Ham bijstaan om een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant waren de Hammer buitenspelers Remmink en Ruiterkamp gevaarlijk met mooie rushes langs de zijlijn, gevolgd door dito voorzetten, maar daar bleef het dan ook bij. Gescoord werd er niet.

Na de pauze hetzelfde beeld, waarbij Den Ham gevaarlijker was, in de 75e minuut door Thomas Remmink op voorsprong had kunnen komen, maar ook dit mocht niet lukken.

Na 90 minuten stond de 0-0 eindstand dan ook op het scorebord, waardoor De Bleek ook verzekerd was van nog minimaal een jaar 2e klasse voetballen.

Op het einde van de wedstrijd werd Kevin Ruiterkamp nog vervangen door Luuk Kuiper, waarna hij samen met Joost Kunst in de bloemen werd gezet. Beide spelers hebben te kennen gegeven komend seizoen te stoppen met spelen op het hoogste nivo bij de Hammenaren. Kevin speelde maar liefst 188 wedstrijden voor Den Ham terwijl de teller bij Job Kunst op 46 is blijven steken.

Den Ham beëindigde deze competitie op een keurige 7e plek op de ranglijst en kan met vertrouwen komend seizoen tegemoet zien.