In beeld: Heracles weet met monsterscore weer wat winnen is

Heracles Almelo weet sinds vrijdagavond weer wat winnen is. Met een monsterscore van 6-2 werd Jong FC Utrecht overtuigend afgetroefd. Lasse Wehmeyer (2), Nikolai Laursen, Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson zorgden voor de Almelose treffers.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Heracles schoot uit de startblokken. Lucas Schoofs schoot binnen de minuut rakelings voorlangs en na vijf minuten spelen ging een poging van Ismail Azzaoui maar net over. Drie minuten later kreeg de ploeg van trainer/coach John Lammers een strafschop na een overtreding op Nikolai Laursen. De aanvaller liet deze buitenkans niet liggen en benutte de penalty zelf: 1-0.

Almelose treffers

De gastheren bleven daarna domineren. Een schot van Anas Ouahim ging in de twaalfde minuut maar net over het doel. Na iets meer dan een kwartier was er ineens een kans voor de gasten, toen Derensil Sanches Fernandes tegenover Michael Brouwer kwam te staan. Brouwer wist de inzet echter te keren en daarmee de gelijkmaker te voorkomen. Daarna zouden de Almelose treffers zich snel opvolgen. Justin Hoogma werkte de bal in de 23ste minuut van dichtbij binnen: 2-0. Iets meer dan een minuut later trof Anas Ouahim doel: met een geplaatst schot stond het 3-0.

Eenvoudig afmaken

Jong FC Utrecht wilde met twee vroege wissels terug in de wedstrijd komen, maar kreeg in de 34ste minuut weer een doelpunt tegen. Nikolai Laursen veroverde de bal en bracht Emil Hansson in stelling. De linksbuiten kon eenvoudig afmaken: 4-0. De ploeg uit de Domstad kreeg in de 43ste minuut een goede mogelijkheid. Ook een inzet van Mees Rijks kon door Michael Brouwer worden gepareerd. Heracles Almelo had het duel ook aan het begin van de tweede helft onder controle, zonder daarbij echt kansen te creëren. Na 58 minuten kon Jong FC Utrecht profiteren. Mees Rijks tikte de bal van dichtbij binnen: 4-1

Wehmeyer en Olde Keizer

Elias Sierra en Lasse Wehmeyer mochten proberen het Almelose spel van nieuwe impulsen te voorzien. Vooral Wehmeyer zou zijn stempel op de wedstrijd drukken. De Duitser, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, zorgde in de 64ste minuut voor zijn eerste treffer in competitieverband na een voorzet van Ruben Roosken. Negen minuten later kwam hij voor sluitpost Kevin Gadellaa te staan. Wehmeyer schoof de bal beheerst binnen. Chiel Olde Keizer, ook uit de academie, maakte in de slotfase zijn debuut in het betaalde voetbal.

Heracles Almelo bleef aanzetten. Sierra schoot net over en Utrecht-doelman Gadellaa stond goed opgesteld bij een poging van Hansson. Heracles Almelo kon het duel duel rustig uitspelen.

Heracles Almelo-Jong FC Utrecht: 6-1 (4-0)

Scoreverloop

8’ 1-0 (Laursen, pen.)

22’ 2-0 (Hoogma)

24’ 3-0 (Ouahim)

35’ 4-0 (Hansson)

58’ 4-1 (Rijks)

64’ 5-1 (Wehmeyer)

73’ 6-1 (Wehmeyer)

Arbiter: Van der Laan

Gele kaart: Mamengi, Ouahim

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Rente (74’ Mokono), Sonnenberg, Hoogma, Roosken (74’ Olde Keizer); Bruns, Schoofs, Ouahim (61’ Sierra), Laursen (82’ Satriano), Azzaoui (61’ Wehmeyer), Hansson.

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa, Eersteling, Timber, Mamengi, Leliendal (33’ Vertrouwd), Ikeshita (33’ Van Eldik), Rijks, Shein, Reijnders, Edhart, Sanches Fernandes.