DVGT beker: nieuw format, geen verrassingen

Naast de reguliere competitie wordt er ook dit seizoen weer een bekertoernooi bij de DVGT gehouden. Aangezien de vereniging 10 teams telt, werd er tijdens de algemene ledenvergadering geloot welke 4 teams een voorronde zouden spelen om zo aan het gewenste aantal van 8 teams voor de kwartfinales te komen. Dit resulteerde in de volgende wedstrijden: MarCant Darts 1 – Morshuis en Koapman – Dartclub Groot’n.

Daarnaast werd er tijdens dezelfde algemene ledenvergadering ook besloten om het bekerformat in een nieuw jasje te steken. Zo zullen dit bekerseizoen alle gespeelde legs meetellen in de einduitslag. In de oude situatie resulteerde 3x met 3-2 een singlepartij verliezen in een ruime 3-0 achterstand. In de nieuwe situatie staat er echter een 9-6 tussenstand op papier, waarbij een 3-0 overwinning in de laatste singlepartij de stand alweer gelijk kan trekken. Hiermee is er de hoop dat de spanning in bekerwedstrijden langer aanwezig zal blijven.

Morshuis kent geen problemen
De eerste 2 teams die aan elkaar werden gekoppeld voor een voorronde waren de koplopers van zowel speelronde 1 als 2, MarCant Darts 1 en Morshuis. Echter bleek het verschil tussen beide teams een stuk groter dan dat je na het lezen van voorgaande zin zou denken. In de singles liet Morshuis maar 1 leg liggen op weg naar een 1-12 tussenstand. Ook in de koppels was het spelbeeld niet veel anders. Pas in de laatste koppelpartij wist MarCant Darts 1 zijn eerste partij winnend af te sluiten; Douwe Hermes en Thom Gast wisten met 3-1 te winnen. Het veranderde echter weinig aan de einduitslag. Morshuis won uiteindelijk met 6-23 en plaatst zich daarmee voor de kwartfinale, waarin het gaat spelen tegen MarCant Darts 3.

Het verhaal van deze avond
|De tweede voorrondepartij werd gespeeld in Tilligte, waar Koapman het opnam tegen huidig bekerhouder Dartclub Groot’n. In tegenstelling tot de wedstrijd in Tubbergen, bleef het hier in ieder geval een stukje spannender. Beide teams wisten 2 singlepartijen te winnen waardoor er een 7-8 tussenstand op papier stond. In de koppels was het echter Dartclub Groot’n, mede door een 100-finish van Bart Flinkers, die het verschil wist te maken. Koapman wist vanaf de koppels nog maar 5 legs te pakken, waar het volgens captain Gijs Groeneveld vooral lag aan het ijzerdraad. “Dit is echt het verhaal van deze avond” was meerdere malen te horen wanneer Gijs aan de oche verscheen. Uiteindelijk won Dartclub Groot’n niet geheel verrassend met 12-21 bij Koapman en plaatst zich dus voor de kwartfinale. Het mooiste idee van deze avond kwam echter wel van de kant van Koapman. Luuk Oortmann kwam met het voorstel om een nieuw klassement in het leven te roepen: “Welk café heeft nu de beste hapjes?”. Ik zie de recensies met veel plezier tegemoet heren!

Voor een overzicht van de uitslagen en loting voor de kwartfinales, zie de foto hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen