Mariënberg komt op de koffie tegen Hardenberg’85

Tekst: Alfred Dorgelo

Het had niet gehoeven, toch gebeurde het! De eerste nederlaag van het seizoen, 1-2 verlies tegen onze vrienden van Hardenberg’85. Verdiend? Zeg het maar….Op basis van de tweede helft zeker! Maar in het eerste bedrijf verzuimden de Westerparkbewoners opzichtig om meer afstand te nemen na de razendsnelle 1-0 voorsprong. Jammer, een bal op de paal, een schot net voorlangs maar ook een bal die zo’n beetje iedereen met zijn kleine jongen (indien in je bezit) binnen had geschoten maar het lukte Stefan Potgieter wonderwel om het leder over te schieten in plaats van in de goal. Het had de nekslag kunnen betekenen voor de blauwen van Hardenberg’85. Het is ze gegund, op basis van de tweede helft, ook niet onverdiend. Maar het was net allemaal niet bij de roodzwarten van trainert Wouter Tabbers. Alles was goed op het Westerpark afgelopen zaterdag. Het fonkelnieuwe tenue met veel oog voor details oogde veel lof voor iedereen die erbij betrokken was. Een fonkelnieuw mediateam met twee leuke dames, Lian en Tess, die onze Instagram account van nieuw elan voorzagen. Kortom, wat kon er ons gebeuren.

Trotse koploper, 9 uut 3 en na amper drie minuten alweer op voorsprong. Job Wolters snelde door de achterhoede van de ploeg van trainer Harold Muis en verschalkte ook Tim Pekkeriet, 1-0. Lekker hoor. Maar zoals gezegd, het was net allemaal niet bij de thuisploeg.

Bal op de paal, dat kan…Maar ook een zekere 2-0 van de doellijn gekopt. Maar ook een prima redding van onze keeper op een verdekt schot van Berend Weiden.

Dat had zomaar de gelijkmaker kunnen zijn maar de save van Thijs voorkwam erger. Mariënberg was in de eerste 45 minuten kampioen kansen verprutsen…. Neuh, na afloop is het mooi wonen maar de roodzwarten hadden moeten rusten met minimaal 3 goals voorsprong. Het zou hen opbreken in de resterende 45 minuten in de tweede helft. Want we amper begonnen of de gelijkmaker lag al achter onze Thijs. Berend Weiden schoot raak in de rebound, 1-1 na 46 minuten… In het verloop van vervolg mochten wij niet klagen dat het vizier van de blauwe spitsen niet beter stond afgesteld. Welgeteld drie 100% kansen werden door de voorwaartsen van Muis & Co. kinderlijk om zee geholpen. Veel konden wij daar niet tegenover stellen. Speldenprikken die nooit knoppen werden… Waren wij kansrijk dan voorkwam de goalie van Hardenberg’85 naderend onheil. Hij was enkele keren de reddende engel voor onze gasten uut Baalderveld. Jammer was wel dat de winnende van Hardenberg’85 voorkomen had kunnen worden. Eerst die onnodige overtreding op een kleine twintig meter voor de kooi van Thijs en die vrije trap had een betere redding verdiend. Helaas ging onze Thijs niet vrijuit, hij lag al in hoek voordat de bal met een beste stuiter over hem heen ging. Jammer, 1-2 achter.

We probeerden nog wel de gelijkmaker eruit te persen maar het roodzwarte sap was reeds opgedroogd. Neuh, een onnodige nederlaag. Deze had niet gehoeven…. Ach, wij staan voorlopig nog wel bovenaan in de gehaktballencompetitie van 3 Hardenbergse Musketiers…Onverwacht, had liever de punten gehouden op het Westerpark en het feitje dat de ballen niet te vreten waren….Ach, een kleinigheidje hou je altijd. De stemming was na afloop niet verkeerd. De scheids kreeg een mooi presentje in het kader van de week van de scheidsrechter. Het 1e elftal een supermooi tenue en volgende week de hele club. Het mediateam schoot plaatjes vol voor de diverse sociale mediakanalen alleen vergat het eerste elftal om de zege over de streep te trekken. Een klein smetje op een verder prima zaterdag. We staan nog steeds bij de eerste drie. Volgende week wacht Voorwaarts. Een heuse kraker, de nr. 1 tegen de nr. 3. Staat er links of rechts nog een rekening open? We zullen het zien. Fijn weekend (AD)