Wedstrijdverslag PH Almelo 1 – Drienerlo 1 (4-0)

PH Almelo heeft zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van Drienerlo met 4-0. Op sportpark Veenelanden kwam de ploeg van trainer Stefan Olde Olthof geen moment in de problemen tegen de nog puntloze tegenstander. De ruststand was 3-0, waarna in de tweede helft nog eenmaal werd gescoord door de thuisploeg. PH blijft daarmee ongeslagen en klimt naar de eerste plek op de ranglijst.

Al vroeg in de wedstrijd liet PH zien dat het vastbesloten was om de drie punten in Almelo te houden. Een sterke start van PH, waarbij Tomas Wijnen na 3 minuten de score al had kunnen openen. Zijn schot ging over de uitgekomen keeper, maar helaas voor de thuisploeg ook over de deklat. Ook Drienerlo liet zich gelden in de openingsfase, maar ook deze poging ontbrak de precisie om keeper Groenendal te verschalken. PH brak de wedstrijd open in de 17e minuut toen Tomas Wijnen binnen het strafschopgebied werd neergelegd door de Drienerlo-keeper. Koen Lubbers benutte de toegekende strafschop met een droge schuiver en zette PH op een 1-0 voorsprong. Het betekende alweer zijn vierde treffer in twee wedstrijden.

Dominantie PH wordt beloond
Drienerlo, vanwege de wisselende samenstellingen van studenten ieder jaar, kwam na de openingstreffer een stuk minder in het stuk voor. In de 34e minuut werd PH’s overwicht opnieuw beloond. Kubilay Coban onderschepte de bal op het middenveld en bediende Jeremy Gerritsen, die Jens Hergers diep stuurde. Hergers kapte zijn tegenstander uit en schoot beheerst de bal in de verre hoek: 2-0. Kort voor rust was het opnieuw raak. Tomas Wijnen kreeg de bal vanuit een moeilijke positie, maar zijn prachtige volley vanuit de stuit draaide in de lange hoek binnen: 3-0.

Ondanks de ruime voorsprong was trainer Stefan Olde Olthof in de rust niet volledig tevreden. Hij benadrukte dat vlak voor rust een grote kans werd weggegeven en dat er veel meer vanuit de organisatie gespeeld moest worden. De overige puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet om deze voorsprong niet meer weg te geven en waar mogelijk verder uit te bouwen.

Tweede helft onder controle, slotakkoord van Bokhove
Na rust veranderde Drienerlo van formatie in een poging om terug in de wedstrijd te komen, maar dat bood juist veel ruimte aan PH. De Almelose ploeg wist dit echter in het eerste deel van de 2e helft niet uit te buiten en om te zetten naar het creëren van kansen. Na een dubbele wissel van Olde Olthof kreeg PH meer grip op de wedstrijd. Het was uiteindelijk Pepijn Bokhove die in de 74e minuut voor de 4-0 zorgde, na een slimme steekpass van Lubbers. Bokhove speelt tot dusver een uitstekend seizoen en bezegelde de overwinning voor PH. In de slotfase kreeg de ingevallen Gilano Waanders nog twee grote kansen om de score verder op te voeren, maar hij stuitte beide keren op de Drienerlo-doelman.

Een solide overwinning voor PH, waardoor PH Almelo ongeslagen blijft en zich nestelt aan de kop van de ranglijst. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Daarlerveen op het programma, waar PH de goede lijn hoopt door te trekken en de koppositie wenst vast te houden.

Statistieken Scoreverloop:
17′ 1-0 Koen Lubbers (penalty) 34′ 2-0 Jens Hergers
41′ 3-0 Tomas Wijnen 74′ 4-0 Pepijn Bokhove

Opstelling PH Almelo: Groenendal (GK), Bokhove, Bahar, Ter Avest, Munoz Boza (72’ Gierveld), Lubbers ©, Coban, van Straaten, Hergers (65’ Waanders), Gerritsen, Wijnen (59’ Dijkers).