Kan UD Weerselo koploper blijven?

Tekst: Gerry Grave

Het gaat crescendo met de koploper in de derde klasse K, UD Weerselo. De formatie van trainer Mark Dijkstra verloor dit seizoen nog niet en heeft tien punten uit vier wedstrijden gehaald. Zes meer dan DSVD, de tegenstander van komende zondag, maar wél met de kanttekening dat de Deurningers een wedstrijd minder hebben gespeeld. Naast dat het een belangrijk duel is, is het ook een derby en mogelijk weten dus veel mensen de weg naar De Echelpoel te vinden.

Als DSVD iets wil dan zal er eigenlijk moeten worden gewonnen. Ook met het oog op de zeperd van vorige week op eigen veld tegen Delden (4-0 verlies). DSVD-aanvoerder Kas Rensen baalt er nog steeds van, maar belooft beterschap. ,,Jammer dat we zo dik verloren. We waren als team niet goed genoeg, er was te weinig druk op de bal en we waren te slap in de duels. Delden ging heel goed met de kansen die ze kregen om. Het moet nu beter en we gaan naar Weerselo toe om te winnen.”

Geloof
Of zijn team kans maakt tegen de koploper is eerst afwachten, maar Rensen gelooft er wel in. ,,Ik denk ‘50-50’ en ik verwacht dat het een aantrekkelijke, open wedstrijd wordt.” Angst voor de formatie uit Weerselo heeft hij niet, maar respect is er zeker. ,,Ze doen het als nieuwkomer in de derde klasse hartstikke goed en hebben een goede, voetballende ploeg met veel snelheid.

Spannende wedstrijden
Dijkstra ziet uit naar een mooie derby waarin zijn team op twee twijfelgevallen na in de sterkste samenstelling kan spelen. ,,Ik verwacht zondag een echte derby: twee kernen met beide hun eigen identiteit, spelers die elkaar kennen, een keepertrainer die bij beide clubs actief is, een club die actief is op natuurgras en kunstgras; mooie ingrediënten voor een spannende pot voetbal.” Voor DSVD geldt dat er een volledig fitte selectie is en dus kan niemand zich dus achter blessures of schorsingen verschuilen. Dijkstra heeft sowieso natuurlijk geen klagen, want bovenaan staan zorgt voor een heel blije trainer. ,,Tot nu toe is er geen klagen als we naar de positie kijken, maar voetballend kan het altijd beter. We merken wél dat het vergeleken met het afgelopen seizoen een zwaardere competitie is.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen