Manderveen pakt koppositie in Jorn-Heidkamp-show

In een duel om de koppositie in de 5e klasse A heeft Manderveen ruim weten te winnen van het Enschedese UDI. Mede door vijf doelpunten van Jorn Heidkamp zegevierde het op eigen terrein met 5-2.

UDI, op moment van aanvang de koploper in de competitie, begon sterker aan de wedstrijd. Het kreeg kansen op de 0-1 en het duurde dan ook niet lang voor deze daadwerkelijk viel. Middenvelder Romello Dore koos met een loopactie van ver de kortste weg naar het doel en kon zo doorlopen en raak schieten.

Geen grip
Manderveen had moeite grip op de wedstrijd te krijgen maar maakte toch de 1-1. Jorn Heidkamp kwam naar binnen en schoot raak in de korte hoek. De gelijkmaker, die enigszins tegen de verhouding in gemaakt werd, hield niet lang stand. UDI kwam via Mart van Amstel opnieuw op voorsprong. Even later was het zelfs dichtbij om Manderveen op grotere afstand te zetten, maar de paal stond een derde treffer in de weg.

Met een beter voetballend UDI leek de wedstrijd de kant van de Enschedeërs op te kantelen, maar Jorn Heidkamp besliste anders. Kort voor rust tekende hij voor de 2-2 uit een vrije trap en in de laatste minuut van de eerste helft verdiende Wout Wesselink een strafschop na een handsbal, al dan niet buiten het strafschopgebied. Ook dit cadeautje werd uitgepakt door Jorn Heidkamp.

Door met scoren
Na de pauze ging de aanvaller door met waar hij gebleven was: doelpunten maken. Met een mooi doelpunt van afstand krulde hij de 4-2 tegen de touwen. Manderveen leek op rozen te zitten, maar moest blijven oppassen voor UDI, dat makkelijk voetbalde tot aan het strafschopgebied. Dit resulteerde in kansen, waarbij wederom het houtwerk werd geraakt en Ruud Hesselink handelend moest optreden. Net op het moment dat UDI dacht echt door te kunnen drukken kreeg de rechtsachter zijn tweede gele kaart, wat de wedstrijd eigenlijk in het slot gooide.

Sterke defensie
De Enschedeërs kregen toch nog een kans de aansluitingstreffer te maken, maar troffen nogmaals de paal, waarbij even later ook nog een bal van de doellijn werd gekopt door Stef Oude Vrielink. Waar UDI niet scoorde was het wel Manderveen dat gelukkig tot scoren kwam. Voor de vijfde keer deze middag was Jorn Heidkamp degene die bejubeld werd. Een hoekschop waaide direct het doel in, wat de 5-2 en ook direct de eindstand betekende. UDI probeerde aan te vallen, maar net als voorgaane wedstrijden was het de stugge verdediging die Manderveen op de been hield.

Manderveen, dat met deze overwinning de koppositie overneemt van UDI, speelt over twee weken uit bij FC ‘t Centrum. UDI krijgt bezoek van stadsgenoot Vosta en bezet vierde plaats in de stand.