Voorbeschouwing bekerwedstrijd Sparta Enschede – PH

Dinsdag 22 oktober speelt zaterdag 3e klasser PH-Almelo in Enschede tegen zaterdag  1e klasser Sparta in de bekercompetitie. Een simpele two-fingers-in the-nose walk-over voor de gastheren of velt David Goliath? Even appen met PH-coach Stefan Olde Olthof.

Stefan, nog even terugkomend op afgelopen zaterdag. Blok 1 is afgesloten en alle doelstellingen zijn bereikt. Heb je de slingers voor de feestavond al opgehangen?

Haha, nee dat nog niet. Maar belofte maakt schuld, dus dat komt zeker goed!

Dan de wedstrijd  in de beker tegen Sparta Enschede. Vorige week noemde je dit een mooie testcase. Hoe zien de voorbereidingen en verwachtingen eruit?

Zo zien wij dat ook, als een mooie testcase. De resultaten in de competitie zijn goed, dus interessant om te zien hoe wij ons kunnen presenteren tegen een team van dit niveau. Toen ik zelf nog speelde, was dit altijd al een lastige tegenstander met veel dynamiek, loopvermogen en individuele kwaliteit. Niet voor niets hebben zij zich vorig jaar keurig in de middenmoot van de 1e klasse weten te handhaven. Dit jaar gaat het qua resultaten wat minder, maar wij zullen een heel goede dag moeten hebben en zij een mindere om daar voor een bekerstuntje te zorgen. We maken in ieder geval gebruik van een soort teambuilding; zullen samen op de club gaan eten, de wedstrijdbespreking doen en dan die kant op.

Komende zaterdag vrij en de week erop als lijstaanvoerder thuis de topper tegen nr. 3, SV Losser. Denk je al voorzichtig aan de periodetitel of is dat de Goden verzoeken?

Dat begint wel wat te leven merk ik. In de club, maar ook wel bij de jongens. Ik vind het mooi dat het, na een klotenseizoen vorig jaar, we het hier weer over kunnen hebben. Tegelijkertijd vind ik dat we nog veel stappen moeten maken als team en wij moeten lekker met beide beentjes op de grond blijven, hard blijven werken. Je hebt er ook niks aan om er over te dromen, we moeten gewoon leveren. Als ik zie hoeveel kansen we tegen Daarlerveen hebben gehad stemt mij dat natuurlijk tevreden, maar als ik kijk naar het spel en hoeveel moeite het kost om hem uiteindelijk over de streep te trekken dan denk ik “wedstrijd voor wedstrijd”.

Tot slot, behalve Jorn Nijhof en Abdullah Baker iedereen fit?

Yes. Alleen Joshua ter Avest is ook niet beschikbaar vanwege een schorsing, mooie kans om wat jongens de kans te geven die wat minder hebben gespeeld de afgelopen weken.

Bedankt Stefan en succes tegen Goliath!

22-10-2024 20.00 uur Sparta Enschede – PH Almelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen