SVZW staat voor drukke week

De uitwedstrijd van vandaag naar Barneveld is het begin van een drukke week voor SVZW. Want op dinsdagavond 12 april moet SVZW naar Veenendaal voor de wedstrijd tegen De Merino’s. Zaterdag 16 april staat de derby tegen DOS ’37 op het programma.

Door Gerrit Koers

Foto’s: Henk Steen

Update: Het duel bij Barneveld is afgelast.

SDV Barneveld was bezig aan een goede serie wedstrijden na de winterstop. Hierdoor kwam de club in de kopgroep van de 1e Klasse D terecht. Maar er lijkt wat zand in de motor te zijn gekomen, want de laatste twee gespeelde wedstrijden werden verloren.

Slecht verdedigen

Op 26 maart werd de thuiswedstrijd tegen Nunspeet met 0-1 verloren. Pijnlijker was het verlies met 6-2 tegen DTS van afgelopen zaterdag. De analyse van trainer Bart Schreuder over deze nederlaag was vrij simpel: “Als je ziet hoe en hoeveel kansen wij missen en hoe slecht wij verdedigen vandaag. We lieten het gewoon gebeuren.” Door deze nederlagen is SDVB afgezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper CSV Apeldoorn bedraagt vijf punten. SDV Barneveld zal er ongetwijfeld alles aan gaan doen om tegen SVZW een goed resultaat te halen.

Hele uitdaging

De Merino’s, tegenstander van SVZW op dinsdagavond 12 april, hebben grote zorgen aan hun hoofd. De doelstelling is handhaving in de 1e Klasse D. Maar de club staat nu op dertiende plaats. Blijft dat zo, dan moet handhaving via de nacompetitie worden bewerkstelligt. De Merinos hebben op 9 maart besloten trainer Jeroen de Zwaan op non-actief te zetten. Hopend om een omkeer om in de eerste klasse te handhaven. Voorlopig namen de assistenten het over. Met ingang van 21 maart is Henne Oostermeijer de trainer van De Merino’s. Hij was al gecontracteerd voor volgend seizoen, maar aan hem is gevraagd om nu al in te stappen. Hij moet de club behoeden voor degradatie. De eerste wedstrijd onder zijn leiding was tegen Nunspeet, deze werd met 3-2 verloren. Het wordt nog een hele uitdaging om op de veilige 11e plaats te komen.

Vizier op scherp

SVZW won zaterdag thuis van SVI met 2-1. Een verdiende overwinning tegen de mede middenmoter in de 1e Klasse. SVZW maakte het zichzelf niet gemakkelijk, want er waren kansen genoeg om een derde doelpunt te scoren. Dan was de wedstrijd eerder beslist geweest, nu bleef deze tot het eind spannend. Verdedigend en op het middenveld had SVZW de zaken prima voor elkaar, maar zoals gezegd lukte het niet om meer doelpunten te maken. Daarbij moet wel worden aangetekend dat er juist bij de aanvallers spelers ontbreken door blessures. Het scheelt enorm wanneer Yessin Maskoul en Jesper Middelkamp niet mee kunnen doen. Maar de vervangers doen erg hun best, en het kan zo zijn dat ze het vizier ineens ook op scherp hebben staan, en dat de ballen wel in het doel vliegen.

SVZW kan in elk geval een zeer gemotiveerd SDV Barneveld verwachten, want die hebben wat goed te maken na de resultaten van de laatste twee weken. En ook De Merino’s zullen voor een overwinning gaan. De wedstrijd van zaterdag 9 april begint om 15.00 uur op Sportpark Norschoten in Barneveld. Scheidsrechter is Semih Kiremit. Dinsdag 12 april is de aftrap om 20.00 uur op sportpark De Groene velden in Veenendaal. Deze wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Stan Smit.

De overige wedstrijden van zaterdag 9 en dinsdag 12 april

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Dos ’37 – Hierden (1)

Deze beide ploegen hebben de punten hard nodig in de degradatie strijd. DOS ’37 heeft nog alle kans op rechtstreekse handhaving. Hierden zal al blij zijn wanneer ze nog nacompetitie kunnen spelen. DOS zal dan wel moeten scoren, want doelpunten maken is het probleem van de thuisclub. Hierden lijkt op dit moment tekort te komen voor 1e Klasse niveau, want na 20 november heeft de club geen enkel punt meer gepakt. DOS ’37 weet dat het in deze wedstrijd kansen op punten heeft. Het moet daarom lukken om de drie punten in Vriezenveen te houden.

DZC ’68 – DTS Ede (2)

Dit is de topper van deze speelronde. DZC ’68 staat nu twee punten achter op de koplopers. Om deze achterstand niet te laten oplopen moet deze wedstrijd gewonnen worden. DTS is in topvorm, en heeft spelers in het team die bijna elke kans benutten. Dat zal tegen DZC ook nodig zijn, want deze ploeg heeft de minste tegendoelpunten van alle teams in de 1e Klasse D. Veel scoren doen de Doetinchemers ook niet. Het zal dus op de juiste tactiek aankomen voor de beide elftallen. In dat spel lijkt DTS toch net wat beter.

DOS Kampen – Nunspeet (2)

DOS Kampen behoort ook tot de ploegen die zich in de degradatie strijd bevinden. Daar heeft Nunspeet niets mee van doen, zij hebben zich door de goede resultaten van de laatste weken bij de kopgroep gevoegd. Nunspeet zal proberen om lang mee te gaan in de titel strijd. DOS heeft de punten hard nodig, maar heeft geen weerwoord tegen de goed spelende tegenstander.

Go Ahead Kampen – Bennekom (1)

Go Ahead Kampen zag zich genoodzaakt om de wedstrijd tegen KHC op dinsdag 5 april af te zeggen vanwege corona besmettingen in de eerste selectie. Het is dus afwachten welke spelers tegen Bennekom weer beschikbaar zijn. Bennekom won de laatste drie wedstrijden op rij. Het lijkt dus wel goed te zitten met de vorm, maar Go Ahead is een goede tegenstander. Om aansluiting te houden met de middenmoot is winst nodig voor de thuisclub. Makkelijk zal dat niet zijn tegen Bennekom, maar het lukt uiteindelijk om de punten in Kampen te houden.

De Merino’s – KHC (2)

Lukt het De Merino’s om punten te pakken in deze wedstrijd? Dat is vast wel de bedoeling, want ze spelen tegen een ploeg die ook nog in de degradatie strijd kan terecht komen. KHC heeft een elftal dat enorm moeilijk is te verslaan, maar ook niet vaak weet te winnen. Met een driepunter in Veenendaal komt de veilige haven weer een stap dichterbij. Voor beide ploegen zijn de belangen groot in deze wedstrijd. Gelet op vorm van beide ploegen moet KHC in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

SVI – CSV Apeldoorn (2)

Na vijf overwinningen op rij verloor SVI afgelopen zaterdag bij SVZW met 2-1. In deze thuiswedstrijd gaat SVI proberen om weer drie punten te pakken. CSV Apeldoorn wist niet te winnen van DCZ’68. Deze wedstrijd eindigde in 0-0. Hierdoor kwam DTS in punten gelijk met koploper CSV Apeldoorn. SVI speelt in deze thuiswedstrijd dus tegen de koploper. Elk team probeert altijd om punten te pakken tegen een kampioenskandidaat. CSV Apeldoorn is een heel goed team, en dat is in staat om te winnen van SVI.

Wedstrijd op dinsdag 12 april

KHC – SVI (1)

In deze streekderby staat KHC uit Kampen tegenover SVI uit Zwolle. KHC gaat vol de winst in deze wedstrijd, want bij winst is er weer meer afstand van de onderste plekken. SVI staat op een mooie middenmoot plek en zal daar ook graag willen blijven. KHC verslaan is nog maar weinig teams gelukt. SVI lijkt daartoe ook niet in staat. De drie punten gaan naar KHC.

Na de wedstrijden op 9 en 12 april hebben bijna alle ploegen evenveel wedstrijden gespeeld. Alleen Go Ahead Kampen en KHC hebben dan nog een wedstrijd tegen elkaar op het programma staan. Zoals het er nu naar uit ziet spelen deze clubs op tweede paasdag tegen elkaar. Er komt langzamerhand wel wat tekening in de ranglijst. Vier ploegen zijn nu echt gewikkeld in de handhavingsstrijd. Bovenin lijkt het erop dat vier ploegen gaan strijden om het kampioenschap, maar de achtervolgers zijn dichtbij. Alle ploegen moeten in elk geval nog tien wedstrijden spelen. Er is dus zowel bovenin als onderin nog niets beslist. En alle ploegen hebben nog kans om de derde periodetitel te behalen. De eerste periode ging naar DZC ’68 en DTS Ede is nagenoeg zeker van de tweede. Het is al vaker gezegd, maar de 1e Klasse D is heel mooi om te volgen. Er zijn elke week weer verrassende uitslagen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer