SVZW gaat strijd aan met kampioenskandidaat Quick ’20

Zaterdag 26 november komt Quick’ 20 uit Oldenzaal naar SVZW in Wierden. Een mooi affiche is deze Twentse derby. Voor veel volgers zijn de bezoekers van SVZW de grote favoriet voor het kampioenschap.

Foto omslag: Henk Steen

Door Gerrit Koers

Quick ’20 komt uit Oldenzaal, de club is opgericht op 12 oktober 1920. De clubkleuren zijn zwart-wit. Quick heeft bijna 1800 leden. In 2020 maakte de club de definitieve overstap naar het zaterdagvoetbal, het streven is om ook op zaterdag op hoog niveau te gaan spelen.

Opnieuw kampioen

Op de zondag kwam Quick’20 uit op hoofdklasse-niveau. Vorig seizoen werd Quick kampioen in de 2e Klasse H. Dit seizoen komt Quick ’20 dus uit in de 1e Klasse E. Het liefst willen de Oldenzalers opnieuw kampioen worden, zodat ze meteen kunnen promoveren naar de 4e Divisie. De selectie staat onder leiding van trainer René Nijhuis. Hij is bezig aan zijn derde en tevens laatste seizoen bij Quick.

Eerste periode

De topscoorder van Quick ’20 op dit moment is Peter Ilja. Aanvaller Frank Eulderink kwam in het seizoen 2015-2016 nog uit voor SVZW.  Het lijkt erop dat Quick wat heeft met tegenstanders uit Kampen. De enigste nederlaag dit jaar was tegen DOS Kampen. In Oldenzaal werd met 10-1 gewonnen van Go Ahead Kampen. Afgelopen zaterdag werd Quick ’20 winnaar van de eerste periode. Dat lukte pas op het laatste moment.

Foto: Wim Beunk

Allerlaatste minuut

In de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys stond het heel lang 1-2, maar in de allerlaatste minuut scoorde Peter Ilja de gelijkmaker.  Vanwege het betere doelsaldo ging de periodetitel naar Oldenzaal, en niet naar ASV Dronten. Deze ploeg heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo. Quick weet ondertussen dat iedereen wil winnen van de koploper en gaat er dus vanuit dat er niet zomaar gewonnen gaat worden in Wierden.

100% inzet

SVZW maakte zaterdag door de 4-1 winst op KHC een einde aan een mindere periode. Dinsdag 15 november kwam er einde aan het bekeravontuur door de 3-1 nederlaag tegen derdeklasser SV Vasse. In de competitie werd voor het laatste een wedstrijd gewonnen op 8 oktober. En dus werd het tijd voor een goed resultaat. Nu is KHC een tegenstander die zelden een wedstrijd verliest. Dan moet je als tegenstander 100% inzet, concentratie en team inzet tonen.

Aanwezige kwaliteiten

En dat deed SVZW afgelopen zaterdag. Resultaat een mooie 4-1 overwinning. Wie weet geeft deze overwinning het elftal de bevestiging dat er voldoende kwaliteit aanwezig is, maar dat je altijd de nodige strijdlust moet tonen. Nu dus de kans tegen Quick ’20 om te laten zien dat de aanwezige kwaliteiten in de selectie er op het veld ook uit gaan komen. Evenals tegenstander Quick, heeft SVZW ook de ambitie om dit seizoen te promoveren. Om dat doel te bereiken zijn overwinningen hard nodig. En zeker in thuiswedstrijden.

Er zijn niet veel blessuregevallen in de SVZW selectie. Tweede doelman Stefan de Weerdt is wel afwezig vanwege een blessure en komt waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie. De wedstrijd tegen Quick ’20 begint om 14:45 uur. Scheidsrechter van dienst is Raymond Meilink uit Enter.

Foto: Henk Steen
De overige wedstrijden van zaterdag 26 november 2022

Het toto-briefje van Gerrit Koers

DOS Kampen – DZOH (2)

DOS Kampen bracht zaterdag een bezoek aan Friesland. Het was geen prettig bezoek, want Heerenveen won met 4-1 van DOS. Ook DZOH heeft slechte herinneringen aan afgelopen zaterdag, want er werd thuis met 1-3 verloren van WHC. Beide ploegen hebben dus iets om recht te zetten. DOS Kampen heeft de punten hard nodig om niet in degradatiezorgen te geraken. DZOH zal willen winnen om de aansluiting met de top van de ranglijst te behouden. DOS gaat er alles aan doen om punten te halen in deze thuiswedstrijd, maar DZOH is uiteindelijk toch te sterk.

Epe – Hulzense Boys (2)

Epe weet dat er nog één ploeg onder hen staat op de ranglijst. En laat dat nou net Hulzense Boys zijn. We kunnen dus spreken van een degradatie-kraker in Epe. De thuisclub kan bij winst een voorsprong van vier punten nemen op Hulzense Boys. De bezoekers weten dat zij bij winst de rode lantaarn in Epe kunnen achter laten. Het gelijke spel tegen koploper Quick’20 heeft Hulzense Boys zoveel zelfvertrouwen gegeven dat ze wedstrijd tegen Epe weten te winnen.

KHC – Heerenveen (1)

KHC leed zaterdag in Wierden de eerste nederlaag van dit seizoen. Ze kregen vier goals om de oren, iets wat ze helemaal niet gewend zijn. Heerenveen scoorde zaterdag ook vier maal en won daardoor met 4-1 van DOS Kampen. KHC wil de eigen supporters laten zien dat er afgelopen zaterdag sprake was van een Off Day. In Kampen is het dus tijd voor revanche. Dat is pech voor Heerenveen want er valt voor hen niets te halen bij KHC.

Noordscheschut – Go Ahead Kampen (3)

Noordscheschut kon het niet bolwerken tegen ASV Dronten. Een 2-1 nederlaag was het gevolg. Go Ahead Kampen was zeer effectief in de wedstrijd tegen Epe en won met 5-2. Beide ploegen willen graag drie punten pakken. De thuisclub om de aansluiting met de koplopers te behouden. Go Ahead wil graag verder stijgen op de ranglijst. Het lijkt erop dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, en vandaar een gelijkspel als voorspelling bij deze wedstrijd.

SVI – ASV Dronten (2)

SVI weet wat het moet doen. Punten pakken om uit de onderste regionen te verdwijnen. Voor ASV Dronten lijkt punten pakken geen problemen de laatste wedstrijden. Door die goede resultaten staat ASVD inmiddels samen met Quick ’20 op een gedeelde eerste plaats in de competitie. SVI scoort wel makkelijk, maar krijgt ook veel tegen doelpunten te verwerken. ASV Dronten is in goede vorm en wint ook deze wedstrijd in Zwolle.

WHC – Achilles’12 (1)

WHC kende een moeilijke seizoenstart, maar lijkt het lek inmiddels boven te hebben. De laatste vier competitiewedstrijden werden gewonnen. WHC staat nu vijfde op de ranglijst met maar twee punten achterstand op de beide koplopers. Achilles ’12 heeft het wat moeilijker en staat met tien punten op de negende plaats. Zij willen graag meer punten binnen halen om zodoende te kunnen stijgen naar de middenmoot. WHC heeft de goede vorm te pakken, en weet ook deze wedstrijd te winnen.

Zaterdag 26 november is de start van de tweede periode in de 1e Klasse E. Door de uitslagen van zaterdag 19 november zijn er meer ploegen met aansluiting met de koplopers. Ook onderin staat alles nog dicht bij elkaar. Zaterdag staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De Twentse derby tussen SVZW en Quick. En ook de degradatie-kraker tussen Epe en Hulzense Boys. Gekeken door mijn SVZW bril hoop ik een mooie wedstrijd in Wierden die uiteindelijk winst voor SVZW gaat opleveren.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer