SVZW pakt eindelijk weer de volle buit

Zaterdag ontving SVZW de gasten van KHC Kampen op sportpark Het Lageveld. KHC was voor het duel de enige ploeg die nog ongeslagen was, en daarmee op de derde plek stond met slechts twee tegendoelpunten.

Door Gerhard Nijmeijer

Foto’s: Henk Steen

Aan de bak dus, na eerdere matige vertoningen met te veel puntenverlies voor de Wierdenaren. De scheidsrechter van dienst floot op een koude zaterdagmiddag om 14.45 uur voor het begin van deze belangrijke wedstrijd.

Op het middenveld

Daar was meteen in de eerste minuut al een corner voor de thuisploeg. Ook de eerste reële kans was voor de Zwaluwen, toen in de tiende minuut een voorzet van rechts niet op waarde werd geschat en er slechts een corner restte. Datzelfde gebeurde in de achttiende minuut, toen de voorzet van Jesper Middelkamp niet werd afgemaakt door Jasper Groothuis. Het speelveld was klein, vond hoofdzakelijk op het middenveld plaats. Ian van der Kolk van KHC ontving de eerste gele print in dit duel na een half uur spelen.

Uitstel van executie

Uit de vrije trap van Stefan Maat vond Jasper Groothuis dit keer wel het doel, hij kopte fraai de 1-0 achter doelman Steven Vonk. In de 39ste minuut was er opnieuw geel voor de gasten, dit keer was Maurice Vespignani aan de beurt. Uit die vrije trap van Tom ter Hogt kopte Groothuis op de lat, maar toen was er al afgefloten vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie, want de uitstekend spelende Jesper Middelkamp strafte een fout in de Kampense verdediging genadeloos af door met een strak schot de 2-0 op het scorebord te brengen. Dit was tevens de ruststand.

Niet handige actie

Geen wijzigingen na de thee. Het eerste wapenfeit kwam in de 52ste minuut, op naam van Leroy Knol van KHC die een vrije trap rakelings over schoot. Wissel dan bij de gasten, Karim Gabara werd vervangen door Cris Westerkamp, terwijl drie minuten later Jorik Schuur een serieus geblesseerde medespeler moest vervangen. KHC verhoogde de druk in die fase, hetgeen in de 60ste minuut leidde tot een penalty na een niet al te handige actie van Jeffrey Buitenhuis. Leroy Knol velde het vonnis en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Zenuwen de baas

De vraag was nu hoe de gastheren met deze tegenslag om zouden gaan, de zenuwen de baas bleven en het goede spel zouden kunnen continueren. Het antwoord bleef niet lang uit: Jesper Middelkamp zette goed voor en Bas ter Hogt rondde doeltreffend af: 3-1. In de 66st minuut besloot SVZW-trainer Joram Hendriks tot een dubbele wissel. Jesper Groothuis en Tom ter Hogt maakten plaats voor Yessin Maskoul en Frank Smit, terwijl Stefan Maat zijn inzet geblokt zag en er een corner aan overhield. KHC-trainer Durmusoglu wisselde in de 77ste minuut nogmaals door Ian van der Kolk te vervangen door Mike Frederiks.

Geen verandering meer

Twee minuten later behoedde SVZW-sluitpost Julian Bakker zijn ploeg, na onvoldoend uitverdedigen. Vervolgens ook geel voor SVZW na al te veel commentaar van Stefan Maat. In de 85ste minuut deelde de thuisclub de genadeklap uit. Na een voorzet van (opnieuw) Jesper Middelkamp scoorde Yessin Maskoul de 4-1 en was de pot gespeeld. Uitblinker Middelkamp ontving op de valreep nog geel, werd kort daarop vervangen door Daan Geerts, maar in de stand kwam geen verandering meer en dus bleven de punten in Wierden.

Terecht, want men zag een prima wedstrijd met veel inzet en passie, iets waar het de laatste weken aan ontbrak. Plus het feit dat KHC nu ineens vier tegentreffers plus de eerste nederlaag incasseerde, terwijl de ploeg er voor de wedstrijd in totaal slechts twee tegen kreeg, was veelzeggend. Het vertoonde spel van SVZW geeft zelfvertrouwen en zal dat ook volgende week nodig hebben als koploper Quick ’20 naar Wierden komt.