SportinTwente.nl Sporter van de Week: Marloes Nijkamp van korfbalvereniging Amicitia

Het is weer tijd voor een nieuwe Sporter van de Week! In deze editie: Marloes Nijkamp (28) uit Vriezenveen. Marloes speelt bij korfbalvereniging Amicitia, ook uit Vriezenveen.

Wie ben je, waar kom je vandaan en welke sport doe je?
Ik ben Marloes Nijkamp (28), ik kom uit Vriezenveen en ik speel korfbal.

Waarom doe je deze sport?
Ik ben er mee opgegroeid. Het is een leuke en dynamische sport. Daarnaast speel je bij korfbal met jongens én meiden, wat voor een leuke dynamiek zorgt.

Wat is je positie? Waarom sta je op deze positie?
Als korfballer moet je allround zijn en eigenlijk alle posities kunnen invullen. Ik ben zelf wat meer aanvallend gericht, dus zie je mij meer voor de korf en rond de korf om doelpunten te maken. Daarnaast wissel je bij korfbal van vak en functie om de 2 doelpunten, waarbij je de ene keer aanvalt en de andere keer verdedigt. Beide zijn dus belangrijk om goed te kunnen.

Bij welke club speel je? Hoelang speel je daar al?
4. Ik speel bij Amicitia in Vriezenveen. Daar ben ik begonnen bij de Welpjes toen ik ongeveer 4/5 jaar oud was, dus ik speel er al meer dan 23 jaar.

Wat was recent je belangrijkste sportprestatie? Wat heb je gedaan en hoe voelde je je na die prestatie?
Afgelopen veldseizoen zijn we kampioen geworden. Na een mindere afsluiting van vorig seizoen was het toch wel nodig om het kampioenschap te pakken. Na 6 overtuigende winstpartijen achter elkaar zijn we weer gepromoveerd naar een hogere klasse.

Hoe zou je jezelf als sporter omschrijven?
Korfbal heeft voor mij altijd een hoge prioriteit gehad, en dat heeft het nog steeds. Ik ben gedreven en fanatiek. Ik wil altijd beter zijn dan mijn tegenstander, maar wel vanuit sportiviteit. Naast het veld ben ik ook nog veel bezig met korfbal door eigen wedstrijdvideo’s te kijken, maar ik kijk ook graag naar wedstrijden op hogere niveaus. Elke week kijk ik weer uit naar de zaterdag, want dat is korfbaldag. Eerst jeugdwedstrijden kijken en daarna opladen voor mijn eigen wedstrijd. Na de wedstrijd natuurlijk de gezelligheid opzoeken in de kantine met het team en de supporters.

Wat maakt jou anders dan anderen?
Pfoe dat vind ik een moeilijke vraag. Als ik dan iets moet noemen is het dat ik wel zo gek ben op korfbal kijken dat ik op zaterdag om 3:00 uur ‘s nachts nog rustig een League wedstrijd kan kijken.

Wat is je mooiste herinnering?
Dat is toch wel de beslissingswedstrijd die ik heb gespeeld op 19-03-2016. De verliezer van dit duel zou degraderen. In de rust stonden we 7-12 achter en zag het er niet best uit. In de tweede helft hebben we als team hard gewerkt om dit weer recht te trekken. Ik scoorde zelf twee belangrijke doelpunten aan het einde. We wonnen met 22-20.

Wat is je leukste/grappigste anekdote?
Een groot deel van mijn familie korfbalt, ik ben geboren op familiekorfbaldag en ik heb mijn vriend en vriendinnen leren kennen door korfbal.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Ik zou nog graag een keer een kampioenschap mee willen maken in de zaal. We spelen al jaren lang in de overgangsklasse en het zou mooi zijn om nog eens die stap omhoog te maken.

Heeft iemand bij jouw club een bijzondere prestatie geleverd en denk je dat die persoon in aanmerking komt voor de ‘Sporter van de Week?’ Neem dan contact op met redactie@sportinTwente.nl en wie weet zie jij jouw clubgenoot volgende week terug in deze rubriek!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer