Sporter van de Week: Wessel Bom van RKSV NEO

Vanaf deze week kent SportinTwente.nl twee nieuwe rubrieken. Namelijk de ‘Sporter van de Week’, en ‘Club van de maand’. Onze eerste sporter van de week is Wessel Bom. Hij is 22 jaar, komt uit Borne en speelt bij RKSV NEO. Afgelopen weekend was hij van grote waarde voor zijn club door in een 4-0 overwinning bij drie goals belangrijk te zijn. Maak kennis met Wessel!

Wie ben je, waar kom je vandaan en welke sport doe je?
Ik ben Wessel Bom ik ben 22 jaar. Ik kom uit Borne en ik speel voetbal.

Waarom deze sport?
Ik speel voetbal omdat ik het geweldig vind om met een team te spelen en om samen het beste resultaat neer te kunnen zetten. Daarnaast geeft het mij veel energie en kan ik er tegelijkertijd veel energie in kwijt. Ook haal ik er veel plezier en gezelligheid uit.

Bij welke club speel je? Hoelang speel je daar al?
Ik speel bij RKSV NEO en ik speel hier sinds mijn 6e dus 16 Jaar.

Je was afgelopen weekend heel belangrijk voor je team, wat heb je gedaan en hoe voelde je je na die wedstrijd?
Ik speelde voor mijn gevoel een prima wedstrijd waarin ik in de eerste helft niet opvallend was en meer bezig was met verdedigen dan met aanvallen. In de tweede helft kreeg ik meer ruimte, creëerde we meer kansen en heb ik meer van mezelf kunnen laten zien. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik belangrijk kon zijn voor mijn team en daar gaat het natuurlijk om.

Wat is je functie/positie?
Mijn positie is linksback

Hoe zou je jezelf als sporter omschrijven?
Gedreven, strijdlustig, fit, krachtig, doorzetter

Waarom deze club?
Ik speel bij NEO omdat mijn ouders me hier op mijn 6e hebben aangemeld en vanaf toen ben ik nooit meer weggegaan. De club maakt veel stappen en wil steeds naar een hoger niveau waardoor ik mezelf als speler heb kunnen blijven ontwikkelen door de jaren heen en natuurlijk nog steeds. Daarnaast is het een ontzettend fijne club met veel gezelligheid en een sterk clubgevoel.

Hoe zou je de club omschrijven?
Gezamenlijk, prestatiegericht, open, gezellig, toekomstgericht

Wat maakt het anders dan anderen?
Het saamhorigheidsgevoel, de kantine, het gevoel wat je erbij krijgt, de spelers, de vrijwilligers en de geweldige prestaties die we leveren 😉

Wat is je mooiste herinnering?
Mijn mooiste herinnering is het kampioenschap dat wij met NEO 1 hebben mogen vieren voor de promotie naar de 1e klasse. Een geweldig seizoen met een nog mooier einde. Top!

Heb je een leuke anekdote bij je club?
Wat ik een mooi moment vond was dat de rechtsbuiten van de tegenstander tijdens de wedstrijd naar me kwam, gast kan je een keer stoppen met rennen? Ik moet namelijk de hele tijd achter je aan, ben kapot! Geweldig om het je tegenstander moeilijk te maken.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
> Ik zou graag met NEO 1 nog een x willen promoveren
> Op een nog hoger niveau mee kunnen draaien
> Mezelf nog verder kunnen ontwikkelen als speler.
> Zo groot mogelijke bijdrage kunnen leveren aan de resultaten van mijn team

Heeft iemand bij jouw club een bijzondere prestatie geleverd en denk je dat hij/zij in aanmerking komt voor de Sporter van de Week? Neem dan contact op met redactie@sportinTwente.nl en wie weet zie jij jouw clubgenoot volgende week terug in deze rubriek!

Foto’s: Jaap Engelsman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer