SVZW ontvangt WHC

Zaterdag 5 november komt WHC naar Wierden. Voor thuisploeg SVZW een oude bekende, tegen wie in het verleden al spanende wedstrijden zijn gespeeld.

Door Gerrit Koers

WHC kwam in het verleden al vaak uit tegen SVZW in de 1e Klasse. Maar de afgelopen twee seizoenen was WHC ingedeeld in de 1e Klasse E Noord. Met ingang van dit seizoen is er wat veranderd in de indelingen, en zullen WHC en SVZW elkaar weer treffen.

Opnieuw proberen te promoveren

Afgelopen seizoen was WHC heel lang in de race om het kampioenschap, maar moest het de titel uiteindelijk aan Olde Veste uit Steenwijk laten. Ook via de nacompetitie lukte het niet om te promoveren. Dit seizoen wil WHC opnieuw proberen een klasse hogerop te gaan. Dat moet gebeuren onder leiding van trainer Richard Karrenbelt, een ervaren oefenmeester in het zaterdagvoetbal. Hij trainde in het verleden onder anderen Urk, ONS Sneek en CSV Apeldoorn.

Resultaten uit het verleden

WHC begon de competitie goed met twee overwinningen, maar de drie wedstrijden daarna werden verloren. Om de ambities waar te kunnen maken, zal WHC zeker voor de winst gaan in Wierden. Als we kijken naar de wedstrijden uit het verleden, dan zien we dat WHC hier meestal won of gelijkspeelde. Nu bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar WHC zal deze geschiedenis vast in het achterhoofd hebben wanneer de ploeg afreist naar Wierden.

Teamfoto WHC 2022/2023 – Foto: WHC

Thuiswedstrijden in winst omzetten

SVZW heeft dezelfde doelstelling als die van WHC. Meedoen om promotie. Als je die ambitie hebt, moet in je er in ieder geval voor zorgen dat je de thuiswedstrijden in winst omzet. Echter werd het laatste duel op op sportpark Het Lage Veld met 1-2 verloren van Noordscheschut. Een onnodige nederlaag. Maar als je zelf de kansen niet benut, doet een tegenstander dat meestal wel. Donderdag 20 oktober speelde SVZW thuis tegen vierdeklasser Harfsen om een plek in de volgende bekerronde. In die wedstrijd werden de kansen wel benut en won SVZW met 14-1.

100% scherp beginnen

Ook afgelopen zaterdag scoorde SVZW vier keer. Maar ook tegenstander SVI tekende voor vier treffers. Zo vertrok SVZW met maar met één punt uit Zwolle. Als je een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog met 1-4 voor staat, mag je wel spreken van een onnodig gelijkspel. Het is zaak om 100% scherp aan de wedstrijd tegen WHC te beginnen, en die scherpte ook de hele wedstrijd vast te houden. SVZW gaat zeker voor de winst in deze wedstrijd, en gelet op de kwaliteiten in de selectie moet dat ook mogelijk zijn. De wedstrijd SVZW tegen WHC begint zaterdag om 14.45 uur op sportpark Het Lage Veld in Wierden.

Foto: Henk Steen
De overige wedstrijden van zaterdag 5 november 2022

Het toto-briefje van Gerrit Koers

Achilles ’12 – Epe (3)

Achilles’ 12 kende een moeilijke competitiestart, maar won de laatste twee gespeelde wedstrijden. Epe kende ook een lastige start, maar bleef in de laatste twee wedstrijden ook ongeslagen. Gelet op de ranglijst zou het voor beide ploegen goed zijn om deze wedstrijd te winnen. Maar verliezen willen ze geen van beiden, dus het draait uit op een gelijkspel.

DZOH – Noordscheschut (3)

Een mooie Drentse derby, deze wedstrijd. Wie staat na deze wedstrijd als de beste Drentse ploeg in de 1e Klasse E? Op dit moment is dat DZOH op de derde plek. Maar Noordscheschut staat vierde met maar één punt achterstand. Beide ploegen geven verdedigend niet veel weg. Dat zal in deze wedstrijd ook het geval zijn, vandaar de voorspelling van een gelijkspel.

Heerenveen – SVI (2)

Rode lantaarndrager Heerenveen wist in deze competitie nog geen enkel punt binnen te halen. Het wordt dus tijd voor een resultaat. SVI liet zaterdag tegen SVZW zien dat over een enorme vechtlust beschikt, want in minder dan vijftien minuten werd een 1-4 achterstand omgezet in een 4-4 gelijkspel. Dit resultaat heeft ervoor gezorgd dat SVI in goede vorm is gekomen, en zodoende gaan ze ook winnen in Heerenveen.

KHC – DOS Kampen (3)

De derby tussen de beide plaats genoten uit Kampen. KHC verloor nog geen enkele wedstrijd tot nu toe in de competitie. DOS Kampen is ook goed bezig, want twee weken geleden wonen ze van WHC en afgelopen zaterdag was er de winst op koploper Quick ’20. Gelet op de vorm van beide ploegen kan het een mooie derby worden. Maar deze wedstrijden blijven onvoorspelbaar, vandaar dat de voorspelling een gelijkspel is.

Ouick’20 – Go Ahead Kampen (1)

Quick ’20 verloor zaterdag van DOS Kampen. Nu spelen de Oldenzalers opnieuw tegen een ploeg uit Kampen. Op papier is Go Ahead de sterkste ploeg uit Kampen. Maar in de praktijk vallen de resultaten van Go Ahead tegen. Quick wil thuis de goede draad weer oppakken. Go Ahead zal vast de nodigde tegenstand bieden, maar de drie punten blijven in Oldenzaal.

ASV Dronten – Hulzense Boys (1)

Dronten is goed begonnen in deze competitie en staat nu op de zesde plaats met acht punten. Het gepromoveerde Hulzense Boys heeft het moeilijk op eerste klasse niveau. Het zal dan ook graag punten willen pakken tegen ASV Dronten, maar dat gaat niet lukken. ASV is thuis te sterk voor de bezoekers uit Hulsen.

Speelronde 6 staat op het programma voor zaterdag 6 november. Elke week zijn er verrassende uitslagen in de 1e Klasse E. Het lijkt erop dat veel ploegen weinig voor elkaar onder doen. Alleen Heerenveen valt wat dat betreft uit de toon. Want zij verloren tot nu toe alle wedstrijden en staan dan ook met 0 punten helemaal onderaan op de ranglijst. Koploper Quick’ 20 leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag en zag daardoor de achtervolgers dichterbij komen. Gelet op de afgelopen weken ziet de ranglijst er zaterdag om 17:00 uur vast weer heel anders, uit met twee spannende derby’s op het programma.

Foto: Henk Steen
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer