NKC kan niet stunten bij koploper

Na een moeizame laatste maand van 2017 kwam de vakantie voor NKC’51 op het juiste moment. Na een nuttige en goede oefenwedstrijd stond de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper en titelfavoriet ODIK op het programma. Voor NKC’51 was het zaak om met beleving, enthousiasme en plezier te spelen en vertrouwen op te doen voor de komende belangrijke weken. Het resultaat was van wat minder belang, al werd er zeker getracht om te stunten.

De eerste twintig minuten waren zeer goed en de ploeg van Harm Jan Smit was zeker gelijkwaardig aan ODIK. Verdedigend werden de opdrachten perfect uitgevoerd, aanvallend liep het goed en ook de afronding was prima. De laatste vijf minuten voor rust liep een scherp schietend ODIK uit naar 16-12 en via 16-14 zette de thuisploeg de ruststand op 17-14.

In de tweede helft bleef het verschil lang drie tot vier doelpunten. Bij NKC’51 was er één vak dat het aanvallend met name in de tweede helft moeilijk had en op 21-17 lange tijd niet wist te scoren. Uiteindelijk wist ODIK na ook een doelpuntloze periode aan hun kant toch tweemaal te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. De eindstand werd 27-21.

In deze wedstrijd liet NKC’51 in de eerste helft prima korfbal zien, helaas viel het in de tweede helft aanvallend in één vak stil waardoor de ploeg het ODIK niet meer echt moeilijk kon maken. De wedstrijd heeft echter veel vertrouwen voor de komende weken. Tussen plek drie en plek zeven is het verschil twee punten en dus gaat het een spannend slot van de competitie worden.